1

 

 

1

 

Potrebujete dať svojim oknám a interiéru nový nádych? Žalúzie sú v tomto smere vynikajúcou voľbou pre akýkoľvek priestor. Nielenže sú praktické, ale vám tiež zaručujú  súkromie, jednoduchú reguláciu svetla a teploty. Mnohé z nich sú zároveň ideálne na vytvorenie moderného štýlu a ojedinelého architektonického rázu stavby.

Dôležitou súčasťou nákupného procesu je ale správny výber vhodnej farebnej palety, prevedenia a konštrukcie, pretože chyby pri nákupe môžu spôsobiť komplikácie. Poďte sa preto spolu s nami pozrieť na všetky kritériá, ktorým sa oplatí venovať pozornosť a predísť neuváženým krokom.

Pozor na fázu návrhu, počas ktorej zvažujete výber a inštaláciu tieniacej techniky

Použitie tieniacej technológie sa musí zvážiť na samom začiatku návrhu budovy. Tvar budovy má v dizajne veľký význam, pretože správnym výberom tieniacej techniky potom môžete dospieť k výrazným úsporám nákladov na ochladenie priestoru počas letných mesiacov a zníženie nákladov na vykurovanie počas tých zimných.

Poskytnú vám dokonalú ochranu objektu pred prehrievaním

Hlavnou výhodou moderných látkových roliet dnes už nie je len samotné tienenie, ale aj fakt, že vám tieto doplnky umožňujú regulovať tok svetla a tepelnej energie, ktorá preniká cez priehľadné časti objektu do interiéru.

Tepelná ochrana má osobitný význam v prípade južnej orientácie bývania bez možnosti vetrania, pretože bez dostatočného zatienenia sa takéto stavby na bývanie stávajú náročnými.

 

2

 

Inštaláciou vonkajších žalúzií s LDPE tesnením a pohodlným motorickým ovládaním je možné tento problém efektívne odstrániť.

Vďaka modernej technológii tienenia od Profirolu už nemusíte orientáciu priestoru vo vzťahu k slnečným lúčom vôbec riešiť.

Ktoré kritéria nepustia?

Funkcia moderného tienenia je rozhodujúca, ale dôležitý je aj dizajn a cena. Je potrebné si tiež uvedomiť, že každá budova má na ochranu pred slnkom a reguláciou svetelného toku svoje vlastné požiadavky. Priority sa líšia v závislosti od toho, či ide o administratívne priestory alebo rodinné domy, ktorých komfort tiež zvyšuje inštalácia nádhernej pergoly.

V letnom období je ale potrebné chrániť pred prehriatím všetky interiéry a priestory, pretože majú mnoho ďalších zdrojov tepla, ako sú počítače, veľké množstvo ľudí a spotrebičov na jednom mieste. Zároveň je v nich potrebné zabezpečiť čo najväčšie osvetlenie bez toho, aby bol priestor obmedzený  na pravidelné vetranie. 

Hlavnou požiadavkou je tiež pohodlie a estetika jednotlivých prvkov ochrany pred slnkom, o ktorú sa najlepšie postará práve táto moderná tieniaca technika. Tak sa o tom presvedčte.

 

 

Zdroj obrázka:

Palatinate Stock/Shutterstock.com

mahc/Shutterstock.com