ekonomicke stavby l spalna stavebnictvo byvanie

 

Spoločnosť Ekonomické stavby myslí na budúcnosť. Aj preto už piaty rok spolupracuje s talentovanými mladými architektmi, ktorí prostredníctvom svojich návrhov rodinných domov ponúkajú inovatívny pohľad na moderné bývanie súčasnosti. Ako ochutnávku vám ponúkame štvorlístok najnovších prírastkov v katalógu spoločnosti.

 

Náročným klientom, ktorí snívajú o veľkom poschodovom modernom dome s veľkorysými zasklenými plochami a veľkou preslnenou terasou na druhom podlaží, vyhovie dom Dominik 38. Jeho dispozíciu v tvare písmena L, s piatimi izbami a kuchyňou, dopĺňa ešte aj garáž, ktorá je spolu so vstupom chránená príjemným závetrím. Zaujímavým prvkom domu je „odľahčená“ hmota druhého podlažia, ktorá tvorí len časť pôdorysu prízemia. Dominantou interiéru je presvetlená denná zóna domu s obývačkou a „plávajúcim“ kuchynským ostrovom a linkou elegantne zapustenou do zatváracej steny za ním.

 

 

ekonomicke stavby spalna stavebnictvo byvanie

 

Za povšimnutie potom stoja aj krížové stĺpy veľkých zasklených plôch, ktoré dávajú objektu výnimočný nádych. Priamo v spálni rodičov je pre zmenu umiestnená veľká relaxačná vaňa s výhľadom do záhrady. Na hornom podlaží sa nachádzajú pracovňa, kúpeľňa a dve samostatné detské izby, z ktorých sa cez zasklené steny vstupuje na veľkú slnečnú terasu. Tienenie okenných plôch je vkusne integrované do riešenia fasády a stáva sa výrazným architektonickým prvkom domu. Dominik 38 je neobyčajný a svojrázne poňatý moderný dom s prvkami luxusného bývania. Jeho výhodou je nesporne nevšedný vzhľad s mnohými peknými a pritom funkčnými detailmi. Budúcich obyvateľov však určite poteší aj dostatok priestoru vnútri dispozície či príkladné otvorenie interiéru do záhrady, vyhovujúce všetkým, ktorí majú radi kontakt s najbližším okolím a prírodou.

 
 
 
Dom otvorený do záhrady
 
Kedysi číry sen mnohých z nás, dnes reálny prvok domu, ktorý možno bez ťažkostí realizovať. Zelenú tomuto trendu dáva bungalov Lucie 53. Tento moderný dom je neobyčajný práve vďaka maximálnemu prepojeniu interiéru s exteriérom. Čistý štýl domu dopĺňajú vystupujúce konštrukcie obložené drevom, ktoré pri vstupe tvoria prístrešok pre auto, v obývacej časti čiastočné zastrešenie terasy. Obdĺžnikový pôdorys domu je dispozične riešený pre štvorčlennú rodinu, ponúka teda päť izieb a kuchyňu. Vstup do domu je riešený veľmi príjemne, a to vďaka prístrešku pre autá, ktorý vozidlá aj domácich chráni pred vrtochmi počasia. Centrálnu zónu domu tvoria obývačka s kuchyňou a jedálňou, ktoré presvetľuje zasklená stena orientovaná do záhrady a protiľahlé okno v kuchyni. Veľký jedálenský stôl pomyselne oddeľuje obývaciu izbu od kuchyne, ktorou prechádza komunikačný pruh domu. Za ďalšími dverami sa skrýva súkromná zóna obyvateľov.
 
 
 
 
ekonomicke stavby dominik 38 rodinny dom projekty domov stavebnictvo byvanie
 
 
Priestranná chodba, slúžiaca zároveň ako priechodná šatňa, je presvetlená veľkým oknom uprostred miestnosti. Dve detské izby sú od seba oddelené kúpeľňou a šatníkom, vďaka čomu sa zachováva súkromie obidvoch miestností. Hrubšia stena, ktorá oddeľuje jednu z detských izieb a spálňu, sa pre zmenu stará o súkromie a pokoj rodičov. Spálňa s vlastnou kúpeľňou a šatníkom je podobne ako detské izby presvetlená zasklenou stenou, ktorá zároveň stiera hranice medzi interiérom a exteriérom. Všetky obytné miestnosti tak majú rovnako kvalitný výhľad do záhrady. Dom Lucie 53 je šitý na mieru pozemkom s vlastnou oázou zelene – z jednej strany sa totiž úplne otvára do exteriéru, takže vlastníci si môžu túto výhodu užívať plnými dúškami.
 
 
 
 
Dom s netradičnou hmotou
 
Atypický, hmotovo rozmanito členený vzhľad domu Blanka 51 vychádza z funkčnej organizácie vnútorného priestoru. Ide o nadmieru moderne poňatý dvojpodlažný dom so štyrmi izbami, ktoré možno v prípade potreby rozšíriť o ďalšiu miestnosť, napríklad pracovňu – zriadiť sa dá namiesto šatníka na poschodí. Hmota domu je netradične usporiadaná do tvaru písmena T s jednopodlažným prístavkom pre kuchyňu na jednej strane a prístreškom pre auto na druhej strane. Strecha je kombináciou šikmej a plochej konštrukcie a zároveň plechovej i zelenej povrchovej úpravy. Komunikačné jadro domu tvorí schodisko, oddeľujúce obývaciu izbu s kuchyňou od súkromnej zóny na druhej strane, kde je spálňa s vlastnou kúpeľňou – hygienické zázemie vďaka veľkému oknu do záhrady pôsobí luxusne, ale svojím usporiadaním zároveň poskytuje dostatok súkromia. Spodné podlažie je navrhnuté s dôrazom na maximálny kontakt so záhradou.
 
 
 
 
ekonomicke stavby blanka 51stavebnictvo byvanie
 
 
 
Spoločenská časť je dostatočné priestranná, s vlastnými vstupmi do exteriéru, so zabudovaným krbom a možnosťou praktického oddelenia kuchyne pomocou veľkých posuvných dverí. Priestor kuchyne presvetľujú veľké okná, ako aj menšie okno nad linkou, ktoré privádza denné svetlo priamo k varnej zóne. Horné sčasti podkrovné podlažie, kde sa nachádzajú dve detské izby, samostatné WC, kúpeľňa a veľký šatník, ponúka dobrý výhľad a je takisto dostatočne presvetlené. Komunikačné priestory tu osvetľujú ešte aj svetlovody. Výhodou tejto stavby je otvorenie do všetkých strán záhrady a intenzívny kontakt s exteriérom. Dom si možno zaobstarať s rozdielnymi riešeniami fasády, pričom jedno je modernejšie, tvorené tradičnými tehlami s reliéfmi, druhé kontrastnejšie, zložené z drevených obkladov a omietky.
 
 
 
 
 
Dom so zeleným srdcom
 
Lukáš 24 zvonku vyzerá ako bežný moderný dom. Hlavné prekvapenie však ukrýva vo vnútri. Priamo doprostred domu totiž architekt zasadil „malý kus prírody“. Toto zelené srdce stavby v podobe malého átria robí zo všednej nehnuteľnosti zaujímavé a luxusné bývanie. Týmto sa zásadným spôsobom mení úloha chodby, ktorá okrem prepojenia miestností zvláda i prepojiť používateľov so zeleňou. Okrem výhľadu do zelenej oázy však chodba plní aj praktickú úlohu. Architekt sem umiestnil vstavané skrine, ktoré uskladnia všetko potrebné. V južnej časti od átria sa nachádza priestranná obývacia izba s jedálňou a kuchyňou, využívajúca prevažnú väčšinu južnej fasády domu, smerujúcej do záhrady. Pekným detailom navyše je tu priehľad cez átrium do chodby. Vďaka nemu majú používatelia prehľad o dianí v celom svojom dome.
 
 
 ekonomicke stavby lukas 24 stavebnictvo byvanie
 
 
 
Na východnej strane domu je situovaná spálňa rodičov s jedným oknom, ktoré zachytáva lúče ranného východného slnka, a druhým, ktoré má priamy kontakt so vstupom do domu. Hlavnej spálni nechýba súkromná kúpeľňa, poňatá veľmi komfortne s dvojitým umývadlom, toaletou a zasklenou zástenou, ktorá vytvára luxusný „walk-in“ sprchový kút. Kvôli súkromiu rodičov sú detské izby s vlastnou kúpeľňou umiestnené na druhej strane domu. Západná časť dispozície, v ktorej deti trávia veľa času najmä poobede, po návrate zo školy, si užíva popoludňajšie slnko vďaka francúzskym oknám so vstupom do záhrady. Dom Lukáš 24 je ideálnou voľbou, ak hľadáte nevšedné bývanie, ktoré oproti ostatným domom dokáže ponúknuť niečo navyše.
 
 
 
Splňte si sny o vlastnom bývaní