spalna zariadenie a vyber postele byvanie toptrendy

 

 

Ak chceme mať spokojný život plný energie a dobrej nálady, tak potrebujeme zdravý spánok. Dôležitou súčasťou zdravého spánku je kvalitná posteľ. Možno niektorí z nás vnímame posteľ len ako kus nábytku, ale nie je tomu tak. Starostlivo vybraná posteľ nás môže zbaviť mnohých neduhov a zlého spánku a regenerovať naše fyzické aj psychické sily. Je dôležité si uvedomiť, že posteľ si vyberáme na dlhý čas a nie je to len sezónna záležitosť. Pri kúpe postele treba brať do úvahy nielen jej vzhľad, ale najmä kvalitu matracu a roštu.

 

 spalna zariadenie a vyber matrava byvanie postele manzelske toptrendy

 

Kritériá výberu

Ako a podľa čoho si teda máme vybrať správnu posteľ? Tu je niekoľko tipov a rád. Prvým atribútom pri výbere postele je jej materiál. Najčastejšie sú postele vyrobené z drevotriesky a plastových komponentov. Sú síce cenovo výhodné a pomerne lacné, ale nie kvalitné. Po čase sa rozpadajú a vŕzgajú. Takže by sme rozhodne nemali kupovať posteľ z tohto materiálu, ale radšej investovať do síce drahšej, ale kvalitnej postele. A takou je napr. drevená, kovová alebo čalúnená posteľ.

 

Ďalším atribútom je rozmer postele. Ak sme si už vybrali ten správny materiál, nezabúdajme, že dôležitá je aj veľkosť. Pohodlná posteľ musí byť dostatočne veľká a mať optimálnu dĺžku – manželské postele 180x200. Dôležitá je aj výška postele, aby sa nám do nej pohodlne líhalo a dobre z nej vstávalo. Štandardná výška postele je 45 – 50 cm.

 

 

Nezabúdajme na kvalitu roštu

V neposlednom rade je dôležitá funkcia roštu pod matrac. Úlohou roštu je zabezpečiť pohodlie. Existujú dva typy roštov: lamelové a pevné. Niektoré lamelové sú polohovateľné, a tie sa skôr hodia pre starších ľudí. Najobľúbenejšie sú lamelové rošty, lebo príjemne pružia a zabezpečujú dobré odvetrávanie. Ideálne sú rošty do postele 90x200, na každú posteľ zvlášť.

 

Ak sa chceme v posteli cítiť príjemne a mať maximálny komfort, tak by sme určite nemali podceňovať úlohu roštu. Je dôležitou súčasťou každej postele spolu s matracom, čo určite oceníme v prípade, ak si vyberieme kvalitný rošt.