fototapeta zelená stena sivá pohovka toptrendy sk

 

Dobrá správa – tapety sú späť a sú lepšie, krajšie a kvalitnejšie ako kedykoľvek predtým! Odložte pripravované maľovanie a nakúpte pár metrov štvorcových moderných tapiet. Uvidíte, že váš domov dostane celkom nový charakter.

 

 zelená stena fototapeta toptrendy sk

 

 

Materiál

Čo sa materiálu týka, môžete od moderných tapiet očakávať neočakávané. Ak máte pevne stanovený rozpočet, ktorý sa nedá priveľmi nafúknuť, potešia vás papierové fototapety. Tie kvalitnejšie sú vyrobené dvojvrstvovo, no počítajte s tým, že sa nedajú umývať a nie sú veľmi odolné voči oderom.

S tým, naopak, nemajú problém vinylové tapety, hodiace sa na rôzne povrchy. Navyše sú farebne stále, podobne ako vliesové tapety. Tie sú pomerne pevné a dajú sa lepiť aj strhávať za sucha.

 

 

Tepelný izolant?

Skutočne, fototapety z moderných materiálov naozaj pôsobia ako izolant a zachytávajú nie len teplo, ale aj zvuk. Čiastočnú tepelnú izoláciu ponúknu napríklad vinylové fototapety, no ak chcete čosi viac, choďte do tapiet z vliesu. Okrem toho, že výborne izolujú zvuk aj teplo, ponúkajú tiež pomerne dobrú priedušnosť.

Netreba však zabúdať na to, že tapety sú stále tapetami, netreba si ich teda zamieňať s izolačným materiálom. Ich izolačná funkcia je príjemným doplnkom, no prvotný úžitok je najmä dekoračný.

 

 

Impozantná výdrž a variabilita

S tapetami sa dá vyhrať celkom inak ako s farbami na stenu. Pri tapetách sa netreba držať určitej línie, pretože ponúkajú nepreberné množstvo vzorov a farebných prevedení. Dokonca je možné zaobstarať si aj samolepiace tapety na dvere a interiér tak zjednotiť podľa celkom nového vzoru. Vďaka pokročilejším technológiám výroby dnešné tapety vydržia aj viac ako 5 rokov.

 

 

Ako s farbami a vzormi?

Rôzne vzory a farebné prevedenia tapiet umožňujú dokonalé vyhratie sa s optickou stránkou interiéru. Svetlé a jasné tapety miestnosť opticky rozširujú, vodorovné vzory ju zase predlžujú a znižujú. Ak chcete priestor v miestnosti opticky rozšíriť, voľte drobné a svetlé vzory tapiet. V prípade, že očakávate ozajstnú zmenu, voľte už spomínané tapety na dvere 3D.