bugatti mrakodrap 442-poschodový mrakodrap s futuristickým dizajnom má byť postavený v mestskej štvrti Business Bay v Dubaji. Navrhnutá budova bude mať vlnitú formu a pri pohľade zhora bude pripomínať bumerang. Elegantné krivky asociujú dizajn športových automobilov tejto značky.

Interiéry a vzhľad 171 apartmánov Riviera Mansions a 11 penthousov Sky Mansion Penthouse čerpá z dedičstva značky luxusných automobilov, ktorá bola založená v roku 1909.

Podľa architektov návrhu bude estetika Francúzskej riviéry začlenená do celého dizajnu budovy a jej okolia a bude príjemne kontrastovať s rušným obchodným centrom metropoly Dubaj. „Od samého okamihu vkročenia do rezidencií sa prítomných zmocní pocit bujarosti a prenesie obyvateľov do inšpiratívneho regiónu francúzskej riviéry, ktorý už dlho chytá za srdce znalcov rafinovaného života," povedal Bugatti.

 

bugatti mrakodrap 5

bugatti mrakodrap 3

 

Všetky rezidencie ponúknu priestranné obytné priestory zariadené tým najlepším výberom materiálov a produktov zo sveta interiérového dizajnu. Dispozícia každého penthousu v štýle francúzskej nenútenej elegancie bude samozrejme prispôsobená konkrétnym požiadavkám majiteľa.

Súčasťou projektu budú aj súkromné kúpele, privátny klub pre VIP členov, fitnescentrum, reštaurácia a "pláž inšpirovaná riviérou". Obyvatelia môžu využiť tiež služby šoféra, súkromného komorníka a vrátnika. Dvojica autovýťahov situovaná v podzemnej časti budovy bude smerovať z garáže až do penthousov, čím umožnia majiteľom riadiť a zaparkovať svoje vozidlá bezprostredne pri svojich bytoch.

 

bugatti mrakodrap 3

 

Bugatti Residences je vyvinutá v spolupráci s dubajským developerom Binghatti, a bude prvou obytnou budovou označenou menom výrobcu automobilov. Cieľom spolupráce medzi týmito dvoma uznávanými značkami je zobraziť synergie, ktoré dosahujú bezkonkurenčnú dokonalosť. Projekt spolupráce Bugatti a Binghatti čerpá z veľkolepého a rozmanitého kreatívneho dedičstva oboch značiek, má vo svojom jadre starostlivo navrhnutú štruktúru s výraznou fasádou doplnenou zložito navrhnutými interiérmi. Časové rozmedzie postavenia a otvorenia nehnuteľnosti sa odhaduje do roku 2026.

 

bugatti mrakodrap 1

 

Bugatti ako svetová a preslávená luxusná značka automobilov nie je prvou spoločnosťou svojho zamerania, ktorá sa rozhodla smerovať aktivity aj do oblasti rezidenčných nehnuteľností. Spoločnosť Bentley napríklad postavila vlastný 61-poschodový mrakodrap na Miami Beach a Aston Martin navrhol čierny mrakodrap v New Yorku, ako súčasť Automotive Galleries and Lairs.

Pripravila: Petra Adamcová
Vizualizácie: Bugatti