ekorezort raja ampat papua exoticky hotel xl spalna dekor trendy exticka dovolenka toptrendy

 

Ďaleko od mrakodrapov a betónových džunglí sa skrýva skutočne nedotknutý raj. Raja Ampat v Papuy-Novej Guiney je miestom, kde vás očarujúca príroda a srdeční priateľskí ľudia radi privítajú. Tu slová ako fascinujúci a nádherný naberajú skutočný fyzický význam.

 

Súostrovie Raja Ampat je celosvetovo známe kvôli pešej turistike v džungli, no taktiež pre výnimočné koraly.  Tu si tiež možno vychutnať pozorovanie divých vtákov, alebo len tak leňošiť  na jednej z krásnych pláží Raja Ampat. Toto miesto je domovom 540 druhov koralov, žije tu viac ako 1 000 druhov koralových rýb a stovky mäkkýšov. To z ostrovov robí jeden úžasný podmorský biotop. Raja Ampat predstavuje obrovskú rozmanitosť morského života a nedotknuté koralové útesy.

 

ekorezort nova guinea raja ampat paradise trendy exticka dovolenka toptrendy

 Foto: Papua Paradise Eco Resort

 

Počas potápania máte možnosť vidieť nedotknutú prírodu v podobe morských koníkov plávajúcich okolo vašich prstov.  Narazíte tu tiež na mušle a plávajúce korytnačky. Raja Ampat, v preklade  znamená „štyria králi“, a súostrovie sa nachádza v provincii Západná Papua vo východnej Indonézii. Predstavuje ostrovy Misool, Batanta, Waigeo a Salawati, ale táto oblasť je tvorená aj stovkami ostrovov. Niektoré sú obývané, niektoré nie. Vedci tvrdia, že tunajšie koralové útesy sú jedným z najbohatších morských ekosystémov na svete.

 

ekorezort raja ampat papua exoticky hotel spalna dekor trendy exticka dovolenka toptrendy

  Foto: Papua Paradise Eco Resort

 

Okrem potápania a obdivovania koralov ponúka tento indonézsky kúsok zeme množstvo ďalších jedinečných a fascinujúcich zážitkov. Nech sa tu už rozhodnete pre hocijakú aktivitu budete môcť zrelaxovať napríklad v luxusnom eko hoteli Papua Paradise Eco Resort príjemnej a tichej atmosfére. Rezort je možné nájsť na ostrove Arefi Birie v Západnej Papuy v Indonézii.

 

ekorezort raja ampat papua nova guiinea paradise hotel trendy exticka dovolenka toptrendy

  Foto: Papua Paradise Eco Resort

 

V rezorte sa snažia  zamerať na ekologickú šetrnosť a udržateľnosť. Manažéri hotela sa snažia starať  o zachovanie krásy ostrova Arefi Birie. Minimalizácia dopadu prítomnosti rezortu je prioritou, preto majitelia vybudovali všetky chaty tradičným spôsobom s využitím udržateľných materiálov a prírodných produktov, ako je napríklad  kokosové drevo. Elektrina sa vyrába solárnou energiou.

 

ekorezort raja ampat papua paradise trendy exticka dovolenka toptrendy

  Foto: Papua Paradise Eco Resort

 

Ubytovacie zariadenie ponúka napríklad fascinujúcu exotickú záhradu, reštauráciu, súkromnú pláž, zariadenia na vodné športy a iné dôležité turistické aktivity. V rezorte môžete nerušene relaxovať v niektorej z drevených chatiek rôznych ubytovacích kategórii. Majitelia sa snažia o zachovanie konceptu, aby sa rešpektovala naša zem, nielen priania turistov.