Stali sa neodmysliteľnou súčasťou rôznych párty, záhradných posedení či firemných akcií. Veľkorozmerné stany sú však využiteľné aj v pracovnom prostredí.

Na trhu nie sú k dispozícii len záhradné párty stany, zaujímavou voľbou sú aj tie skladové. Čo vám oba prípady ponúkajú a ako sa nepopáliť pri ich výbere?

Kvalitné záhradné stany do práce aj na zábavu

Nájdete ich v rôznych kvalitách, ktorá sa odzrkadľuje hlavne v ich životnosti. Kvalitné záhradné stany existujú v oceľových, železných, trúbkových alebo prevedeniach s nohami, opláštenie býva z PVC alebo polyesteru. Medzi lacnejšie verzie patria tie s trubkovým systémom, nôžková konštrukcia sa vyznačuje mobilitou, skladnosťou a oveľa rýchlejším postavením. Najpredávanejšou konštrukciou je tá oceľová, ktorá je síce ťažšia, no zaisťuje dostatočnú stabilitu stanov. Estetickejšie pôsobí tá hliníková, no bude vám stačiť táto pevnosť? Oceľ je predsa len oceľ. Tieto stany by mali disponovať hermetickým systémom pre väčšiu odolnosť a tesnosť, systémom riadenia vzduchu proti kondenzácii vody prípadne retenčným plášťom pre zvýšenie bezpečnosti a účinnosti odvádzania vody.

Ako vybrať skladový stan

Ide o dočasnú budovu, ktorá nahradí drahšie a z pohľadu postavenia aj oveľa náročnejšie murované haly. Napriek tomu vám poskytnú dostatočný komfort. A to dokonca za dostupné cenové podmienky. Vybrať skladový stan správne si vyžaduje zvážiť viacero faktorov. V hre sú aj plachtové haly, ktoré nájdu využitie najmä pri organizácii spoločenských podujatí alebo v oblasti gastronómie. Modernejšie prevedenia predstavujú stany s oceľovou konštrukciou a PVC plachtou. Pozor na to, či sú ohňovzdorné, čo zistíte podľa symbolu FR. Hodiť sa určite bude aj odolnosť voči teplu a UV žiareniu. Systém AIR Control zabráni vzniku kondenzácie vody na vnútornej strane markízy. Tá by mala byť vybavená aj hermetickým systémom, najlepšie v podobe suchého zipsu, ktorý dostatočne utesní a utiahne spoje.

Zdroj obrázku: skorpionik00 / stock.adobe.com