deniot parisian chic interier

 

O tom, že súčasnosť otvorila eklektickým štýlom dvere dokorán, niet pochýb. Ani o tom, či za to môžu regenerácie postmodernizmu, niet pochýb. Jedným zo štýlov, ktoré v posledných rokoch ovládli showroomy, celé kolekcie dizajnérov a udali vizuálny vzhľad interiérov, je nesporne Parížsky chic. V rámci cyklu Key Elements sa tento mesiac venujeme otázke farieb, ktoré sú esenciálnou súčasťou tohto dekoratívneho štýlu. 

 

 parížsky chic úvod

 

 

 

Primárne odtiene

 

Akokoľvek sa budete dívať na steny parížskych interiérov, nikdy si nebudete celkom istí tým, o aký odtieň vlastne ide. Dôvodom môže byť aj to, že v tomto štýle sú preferované duálne, prechodné farby, kombinujúce atribúty čistých odtieňov. Dualita farieb je v parížskom chicu bytostne prítomná. Nakoniec, kombinovať provensál s mid-century, to už samo osebe svedčí o rozpoltenosti tohto dekoratívneho štýlu. Než sa vrhnete do kriedovo alabastrovo bielych stien, stojí za to spoznať aj niekoľko ďalších alternatív, ktoré vám môžu v budúcnosti ušetriť pár starostí s interiérom. 

 

 

 

Fumeé

 

Interiér musí dýchať. Je tvorený skôr vzduchom ako nábytkom. Je rafinovaný, nie jednoduchý. Ak chcete, aby rafinovane pôsobil v každom detaile, pohľadajte si vo svojom vzorkovníku odtieň Fumeé. Je to zadymená biela alebo belasá šedá? Vo svetle žiari, pritom nepresvetľuje interiér tak oslepujúco ako žiarivo kriedová. Za šera tlmí atmosféru a emócie, je harmonická. Interiér dotvoríte ľahko živým zeleným stromom a celú farebnú paletu vygradujte tmavšími odtieňmi kobaltovej, doplnenými o uhľovočierne detaily.  

 

 

fumee french apartment

 

 

Taupe

 

Krémová hnedá, ktorá sa vo svetle prejavuje ako broskyňová a za šera pôsobí šedá. To je ďalší z odtieňov, ktorý najčastejšie supluje biele interiéry. Farba, ktorá vyniká v kombinácii s drevom. Už pri kombinácii vlysových parkiet a taupe náteru vzniká okulahodiaci mix, ktorý dokáže zniesť etno vzory, výraznú grafiku aj chróm, odrážaňjúci okolité prostredie. Interiér odľahčíte mäkkými textíliami a objektmi so subtílnymi konštrukciami. 

 

parížsky interier taupe

 

 

 

Écru 

 

Jeden z najpreferovanejších odtieňov amerického minimalizmu. Maslovo béžová farba stien najlepšie vyniká pri kožených prvkoch koňakovej alebo gaštanovej farby. Doplnky zodpovedajú žltému spektruj, počnúc slonovinou a končiac medenou. Pri výbere zariadenia vynikajú čalúnené sedačky, drevené stoličky, kovové stolíky a koberce  s nízkym vlasom. 

 

 parisian apartment in ecru

 

  

 

Akcentuálne odtiene

 

Vhodnými akcentuálnymi odtieňmi v interiéroch štylizovaných do Parížskeho chicu, zdynamizujete monochromatický dojem z priestoru. Aj napriek tomu, že presné pravidlá pre výber akcentuálnych farieb neexistujú a všetko závisí od toho, akým smerom sa budete uberať pri výbere inventára, existuje aj napriek tomu niekoľko oditeňov, ktoré si v parížskych apartmánoch nachádzajú svoje nezastupiteľné postavenie. 

 

 

 

 Bronze

 

Bez ohľadu na to, v ktorom interiéri sa nachádzate, trocha bronzovej farby mu nikdy neuškodí. Či už lesklá alebo matná plocha, bronz je v Parížskom chicu zvzýrazňujúcim prvkom elgancie a vkusu na vysokej úrovni. 

bronzova v apartmane

 

Tiffany

 

Jednou z najčastejšie sa vyskytujúcich farieb zelenej je tiffany. Prechodník medzi tyrkysovou a azúrovou na seba viaže modré aj zelené odtiene, preto sa znesie so živými kvetmi, tlmenými odtieňmi modrej a vynikne na každom svetlom podklade. 

 

 paris ecru

 

 

 

Amarante

 

Svetlejší odtieň bordovej, amarante, má erotizujúcu energiu, ktorá by vo zvýšenej koncentrácii mohla pôsobiť vulgárne. Z toho dôvodu sa uplatňuje ako zvýrazňujúci prvok na dverách, kreslách a textilných doplnkoch, ktoré nezaberajú tak veľké plochy. Aj v prípade amarante platí, že bez ohľadu na to, či podklad svetlý alebo tmavý, akýkoľvek svetlobordový akcent na ňom spoľahlivo vynikne. ST GERMAIN GALERIE

 

 

 

Ako vyzerajú súčasné parížske interiéry a kto za nimi stojí, sa dočítate v našom najnovšom vydaní Top trendy v bývaní. K dispozícii vo všetkých novinových stánkoch aj na našom e-shope

 

tristanauer