Skvelý spôsob, ako pridať do vášho interiéru nádych priemyselného štýlu sú sklenené dvere s oceľovým rámom. Sklo a remeselne opracovaná oceľ spolu vytvárajú dokonalú harmóniu. Prinášajú eleganciu s nádychom minulosti. A keď podídete bližšie, vtedy odkryjú svoje skutočné majstrovstvo. Jedine z dielne Faktory.sk od DOMO GLASS.

Surová tehla, priznaný betón, visiace žiarovky, vysoké stropy a industriálne sklenené dvere v antracitovej farbe sú vizuálne pútavé prvky, ktoré spolu dokonale ladia. Industriálny štýl má tendenciu byť výrazný v modernom dizajne a je veľmi ľahké rozpoznať ho. Očarí vás na prvý pohľad.

 

domoglass 2

 

Zámočnícke remeslo ožíva vo Faktory

Základom dverí v industriálnom štýle je remeselne vyrábaný oceľový rám a raster z tenkých profilov. Od podlahy po strop. Vďaka preskleniu zabezpečujú maximálnu transparentnosť a prirodzený dopad svetla. Spájame tradičné spôsoby otvárania s jednoduchou manipuláciou. Prihliadame aj na frekvenciu otvárania a efektívne využitie miesta. S tým súvisí aj spôsob kotvenia, systém otvárania dverí a dizajn kovaní. Stačí nám poslať vašu predstavu a vybrať si funkčnosť, ktorá je vám najbližšia.  

 

 

Čím odvážnejšie, tým lepšie

Chcete si osviežiť domácnosť? Vyberte si čiernu. Nezáleží na tom, aká farba vo vás typologicky dominuje. Naša čierna farba oceľového rámu si vás získa a podmaní. Môže mať niekoľko odtieňov, od antracitovej, po uhľovo čiernu. So sklom vytvára štýlový kontrast. Výnimočne pôsobia aj farebné kovy ako mosadz, meď alebo nerez. A keď sa rozhodnete pre väčšiu hravosť, krásne vyniknú aj pastelové farby.

Sami si vyberiete, čo sa vám páči

Život je príliš krátky na to, aby ste sa vyhýbali tomu, čo sa vám páči. Industriálne dvere v priemyselnom dizajne okamžite vnesú nádych priemyselného štýlu. Každé krídlo je osadené v oceľovom ráme, ktorý je rozdelený do niekoľkých sekcií horizontálnymi a vertikálnymi profilmi. Premeníme vaše skvelé nápady na dizajn, ktorý nikde inde nedostanete.

 

domoglass industrial dvere

 

Každý má svoje miesto

Raster vnútorného delenia rámu prispôsobujeme vášmu vkusu. Každý rámik má svoje miesto. Prechádza viacerými fázami a výrobnými procesmi. Lakujeme ich tak, aby po celom obvode aj v záhyboch bola rovnaká vrstva. Používame talianske a nemecké laky s drvenou sľudou, aby chytili šmrnc. Pri niektorých typoch farby robíme jej zalešťovanie, aby oceľ získala prirodzenú patinu. Aj vďaka týmto jemným detailom sa z každej miestnosti stane vysnívaný, svieži a štýlom naplnený interiér.

Do mriežky vsádzame sklo. Jednotlivé okienka zasklievame samostatne. Najväčší záujem je o číre sklo. O viac súkromia bez zvedavých pohľadov sa postará matné sklo alebo drôtosklo. Ľahkú priepustnosť svetla s netradičným dizajnom ponúkajú rôzne ornamentálne sklá alebo farebné vitrážové sklo. Možností je skutočne veľa, a my vám pomôžeme rozhodnúť sa. Starosť o každý detail preberáme na seba.

Jeden štýl nás spája

Kovovýrobu sme vzali do vlastných rúk, lebo máme čo ponúknuť každému milovníkovi moderného interiérového dizajnu. Inšpirovali sme sa pohľadom do minulosti. Pri výrobe využívame celý potenciál našej spoločnosti. Remeselnú zručnosť našich zámočníkov, skúsenosti technikov, nadšenie našich dizajnérov na čele s Jakubom Miartušom, vyučeným umeleckým kováčom, a moderné technológie. Vážime si poctivé remeslo. Kladieme dôraz na trvalosť a nadčasovosť našej práce.

To je dôvod, prečo sme schopní vytvoriť plne prispôsobené industriálne dvere a priečky, ktoré v sebe spájajú minimalizmus, funkcionalitu a eleganciu. Stávajú sa neodmysliteľnou súčasťou modernej architektúry. Ako aj v prípade spolupráce s vysokou architektonickou hodnotou pri konverzii Jurkovičovej teplárne, ktorá získala prestížne svetové ocenenia. Dávajú priestoru tvar a charakter. Udržiavajú jeho spojitosť. Nechávajú ho dýchať a navzájom komunikovať. Svetlo môže voľne prechádzať, dnu, von a zase naspäť.

 

 

U nás máte industriálne dvere od návrhu, kde spolu doladíme všetky detaily. Precíznosť vkladáme do presného zamerania priestoru, výroby na mieru a montáže, aby celkový dojem prevýšil všetky vaše očakávania. Len tak môžeme zaručiť, že budú vyladené do detailu, aby slúžili ďalších 100 rokov. Ako bolo vo zvyku kedysi.

“Na Slovensku je veľmi veľa „sklárskych" spoločností, ktoré odvádzajú dobrú prácu. No len v DOMO GLASS k tomu dodávajú punc remeselnosti. Sú to detailisti. Neuspokoja sa s priemernosťou. To prenechávajú iným. Neviem si predstaviť, že by nám sklenenú stenu navrhovala iná firma. Fakt, že nie. Asi by sa z nej nestala oči berúca krása.” 

Text a foto: DOMO GLASS
Viac informácií: www.domoglass.sk