sunsoft franek jan 1 mini

Sharing – zdieľanie na každom kroku

Zdieľaná ekonomika dnes už nie je iba o zdieľaní produktov a služieb. Je aj o výmene, spolupráci a prenájme. Zdieľame si pracovné  priestory, byty, autá, lode,  kopírky, pocity, vedomosti .. Ľudia kedysi tiež intenzívne sharovali . Vymieňali – bártrovali si výsledky svojej práce ku ktorej mali blízko. Jeden rád varil, iný rád tvoril. Takto sa mohol každý  venovať veciam, ktoré ho bavili. Trend sa vrátil, akurát je zmodernizovaný, digitálny a môže s ním začať už aj veľmi mladý človek.   

sunsoft franek jan 4

Workflow – ušetrí vám čas aj peniaze

Ďalším novým pojmom využívaným v digitálnych kanceláriách je Workflow, ktorý sa používa hlavne v kontexte s ICT (informačnými technológiami). Systém, ktorý naši otcovia, starý otcovia na pozíciách námestníkov nepoznali a ani nepotrebovali. V zrýchlenej dobe, kedy potrebujeme mať všetko a najradšej hneď je systém neodmysliteľnou súčasťou officu. Reguluje, automatizuje a efektívne skenuje priebeh pracovného postupu, od objednávky až po sťažnosti. Šetríte ním čas potrebný na spracovanie, evidenciu, vyhľadávanie a zdieľanie kvánt dokumentov rôznych typov. Či už sa jedná o došlú poštu, formuláre, faktúry, logistické dokumenty, žiadanky .

CRM systém - nielen digitálna knižnica

Má v digitálnej dobe obrovský potenciál. Význam má pre vašu firmu správne vybraný CRM systém. Nato, aby ste z neho získali maximum, musíte tento informačný systém vedieť správne používať. Dnes si už nemusíme prehadzovať otáčajúce sa vizitkáre . Všetky kontakty máme poschovávané digitálne, problém nastane iba ak stratíme ich nosič . Práve kontakty sú základným kameňom každého CRM systému. Postupom času sa môžu nazhromaždiť stovky až tisíce mien a firiem. Bez toho, aby ste sa v tomto množstve údajov vyznali, stratil by váš CRM systém význam. Aj s tým ako si v kontaktoch udržať poriadok vám poradia odborníci. 

 groupware

Mimochodom CRM systém je ďaleko viac ako len udržiavanie vašich kontaktov v dobrej kondícii. Systém na podporu pracovných skupín tzv. Groupware boli už pred niekoľkými rokmi horúcou témou. Skôr ako sa dozvieme prečo, vysvetlím čo to vlastne Groupware je a aké miesto zaberá v podnikovom informačnom systéme. Je založený na komunikačných funkciách messaging, pre ktoré vytvára platformu a umožňuje sledovateľné odovzdávanie položiek. Popdporuje sofistikovanú správu úloh užívateľa. Patrí sem elektronická pošta, diskusné fóra,chaty, kalendáre, zadávanie úloh ponúka priestor na ukladanie dokumentov . Výraz používaný pre systém podporu spolupráce tzv. Groupware zahrňuje počítačové nástroje, ktoré napomáhajú spolupráci ľudí na spoločnom projekte. Pomocou nich môžu jednotliví členovia skupiny navzájom komunikovať, zdieľať si rôzne dokumenty a organizovať termíny. Ak to zhrniem Groupware uľahčí prácu virtuálnych tímov a skupín pracujúcich na diaľku čo je pre zainteresovaných vynikajúca správa.

sunsoft franek jan 10

Hravosť, neformálnosť a kreativita

Kancelárie 21.storočia priniesli zo sebou kopec zmien. Keď si ich porovnáme zo strohými priestormi s pevnými pravidlami a fixnými časmi môžeme sa tešiť, že žijeme v digitálnej dobe a smelo povedať , že tie dnešné sú oveľa kreatívnejšie, veselšie a najmä neformálne.  Hravosť a neformálnosť kancelárií máva vo firmách viacero funkcií.  Používa sa na prilákanie zamestnancov, spríjemnenie zážitku z práce, podporuje  neformálnu kultúry či slúži ako vyjadrenie hodnôt značky. Téma  inšpirovať a preniesť umenie do pracovných priestorov je dôležitá súčasť . Výskumy ukázali, že dobrým spôsobom, ako podporiť kreativitu u zamestnancov, je dať im voľnosť v prispôsobení si priestorov podľa seba. To im pri práci môže dodať vnemy potrebné pre vznik nových nápadov a tie sú dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebné v každej branži.

 článok: Efektívna kancelária 21.storočia

 

 

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

foto mail

Ján Franek  | PODNIKOVÝ SOFTWARE