sunsoft franek jan

 Už niekoľko rokov žijeme v digitálnej dobe, ktorá priniesla mnoho zmien do nášho každodenného života a svet pretvorila na nepoznanie.

21. storočie prinieslo aj pojmy akými sú umelá inteligencia, 3D tlač, komunikačné technológie, CRM systémy, decentralizácia projektových tímov a iné novinky. Tak ako všetko okolo aj tieto sa rozvíjajú raketovou rýchlosťou. A tieto zmeny ovplyvňujú aj pracovný priestor a jeho fungovanie. 

sunsoft franek jan 5

Otvorené kancelárske priestory – s kanceláriou na cestách

Otvorené kancelárie sú podriadené digitálnym kanceláriám. Laptop a mobil dnes slúžia ako stôl s dokumentami, je v ňom zhrnutý zmenšený kancelársky svet, môžete si ho zobrať pod pazuchu a úradovať či už ste v kancelárii, v kaviarni alebo pri jazere. Otvorená kancelária ako nový druh moderných kancelárií vyžaduje aj nové pracovné procesy. Digitalizácia zmenila fixné pracovné doby, pevné adresy a schematické pracovné procesy. Kvôli prenosným počítačom nabrali kancelárske činnosti novú dynamiku, otvorili pracovné priestory a zmobilizovali ich.

sunsoft franek jan 1

Coworking - kancelária bez pracovnej doby

Trend Coworking jeden z najzaujímavejších trendov zamestnania prináša optimálne podmienky pre samostatnú prácu i spoluprácu na väčších projektoch, podporuje kreativitu a vzťahovú synergiu. Dokáže vytvárať funkčné komunity profesionálov a rieši väčšinu nedostatkov práce z domova. Dnes zaznamenávame zvýšený dopyt po flexibilných priestoroch pre veľké, alebo aj malé pracovné skupiny ľudí pracujúcich na vlastných projektoch. Otvorená kancelária nemá definovanú pracovnú dobu. Vďaka decentralizácii a vysokej komunikačnej rýchlosti sa pracovný proces definuje nanovo. Startupy alebo iniciatívy, ktoré využívajú otvorené kancelárie krátkodobo, nechcú zostať izolované, ale chcú fungovať v rámci širšej komunity , ktorá ich spája s novými ľuďmi a myšlienkami.

sunsoft franek jan 10

Zo statickej – digitálna

Uvedený proces je aj dôsledkom premeny spoločnosti zo statickej na digitálnu. Pracovná atmosféra sa aj vďaka súčasnému rozvoju informačných a komunikačných technológií, stáva pestrejšou, otvorenejšou, kreatívnejšou čo má pozitívne dopady aj na medziľudské vzťahy. Dôvody, prečo sa ľudia rozhodnú pre Coworking je niekoľko a tie sa menia podľa aktuálnej situácie ich podnikateľskej činnosti. Hlavnými výhodami Coworkingu sú: úspora nákladov; interaktivita, synergia; priestor pre dôveru; flexibilita, možnosť sharingu.

 

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

....pokračovanie v ďalšom článku.

 

 

foto mail

Ján Franek | PODNIKOVÝ SOFTWARE