shutterstock 1407799070

Hľadáte niečo originálne, niečo zaujímavé, niečo, čo vás úplne ochromí? Potom siahnite po niche vôňach. Kombinácia nevšedných ingrediencií z nich robí ideálnu vôňu, s ktorou vystúpite z davu.

shutterstock 1407799070

Objavte kúzlo jedinečnosti

raz niche všeobecne označuje niečo výnimočné. Niečo, čo sa od ostatného odlišuje. Niche parfumy sú preto veľmi exkluzívnymi a osobitými vôňami, ktoré idú svojou vlastnou cestou. Ich receptúry sa dedia z generácie na generáciu. Na ich výrobu sa používajú tie najvzácnejšie a neobyčajné ingrediencie a spája sa v nich tradícia s inováciou.

 

niche vôňami si musíte sadnúť

Keď sa hovorí o niche vôňach, hovorí sa o niečom špeciálnom, o haute parfumerie. Takýto parfum si nekúpite iba kvôli jeho vôni, ale aj kvôli jeho príbehu. Za tvorbou niche parfumov stoja umelci posadnutí hľadaním nových vôní a kombinácií neobyčajných ingrediencií. Vlastného parfuméra má napríklad značka Hermès alebo Cartier.

Niche vône sa – rovnako ako klasické parfumy – skladajú z troch akordov: hlavy, srdca a základu. Na výber tej pravej vône budete potrebovať čas a trpezlivosť. Aby sa čo najlepšie rozvinula, nechajte ju pôsobiť aspoň niekoľko hodín.

 

Ingrediencie niche parfumov

Ako už bolo povedané, v niche parfumoch sa snúbia najrôznejšie a najvzácnejšie ingrediencie, ktoré príroda môže ponúknuť. Dovážajú sa zo všetkých kútov sveta a v klasických parfumoch, resp. Parfumových vodách, ich bežne nenájdete. V niche vôňach je napríklad obsiahnutá živica zo vzácnych drevín, pižmo, ktoré produkujú samci kabarov pižmových alebo ambra. Pretože tieto ingrediencie pochádzajú zo vzácnych a často už ohrozených druhov rastlín a zvierat, nahrádzajú sa tými syntetickými, takže sa nemusíte báť, že by ste kúpou niche vône ohrozovali prírodu.

niche parfumoch môžete ďalej objaviť napríklad morskú soľ, pušný prach, santalové drevo, amberette, jamajské naseberry, rastlinu mohavea confertiflora pochádzajúcu z Mohavskej púšte, gaštan, peruánsky balzam alebo kašmeran.