ako mat krasnu zahradu xs zalievanie travinka vzdyzelene rastliny trvalky okrasne kvety ekobyvanie toptrendy

 

 

Krásny zelený trávnik, nádherná záhrada s bohatými kvetmi a rastlinami. To je sen každého z nás, ktorý niekedy túžil po dome a vlastnej záhrade. Takýto komfort si však vyžaduje aj svoju starostlivosť. Ručné zalievanie rastlín je ale zdĺhavé a už by naozaj malo patriť do minulého storočia. Moderní ľudia sú dnes naozaj vyťažení a pod pojmom odpočinkom si predsa neustále zalievanie trávnika či rastlín  určite nepredstavujú.

Navyše, nie vždy je na takéto polievanie čas. Dovolenky, výlety, pracovné cesty a iné aktivity vám môžu starostlivosť o záhradu doslova znemožniť. Po pár dňoch sa vrátite a zistíte, že vaša pýcha je vyschnutá, žltá až hnedá.  Listy a kvety opadané a trávnik spálený.

 

 

ako mat krasnu zelenu zeleny travnik spravne zavlazovanie toptrendy

 

 

Skúste automatické zavlažovanie trávnika

Práve pre tieto prípady existuje skvelé riešenie. Automatické zavlažovanie je pre všetkých tých, ktorí síce po krásnej záhrade túžia, ale nechcú, aby im kradla čas a energiu. Navyše správne zavlažovacie systémy potešia aj vaše ekologické myslenie. Zavlažovanie trávnika totiž šetrí vodu, pretože ide o účinné cielené polievanie, ktoré ide priamo ku koreňom rastlín.

Automatické zavlažovanie má aj ďalšiu výhodu, a to je pravidelné polievanie. Nemusíte myslieť na to, kedy je to správny čas a kedy už rastliny potrebujú zavlažiť. Jednoducho nastavíte interval a pravidelnosť a o nič iné sa už nemusíte starať. Môžete si len užívať „ničnerobenie“ a kochať sa vašou nádhernou zeleňou.

 

 

ako mat krasnu zahradu zalievanie travinka vzdyzelene rastliny trvalky okrasne kvety ekobyvanie toptrendy

 

Zavlažovací systém na solárny pohon

Zavlažovací systém vám zároveň nemusí míňať energie. Existujú skvelé a účinné systémy na solárny pohon. Ide o najľahší spôsob, ako automaticky dodať vodu zo zbernej nádoby, či suda priamo k rastline ktorú potrebujete zavlažiť.

Takýto zavlažovací systém je ideálny aj na chaty. Práve tu totiž netrávite všetok čas a vašej záhradke sa viete venovať len počas víkendov. S automatickým zavlažovaním si však môžete byť istí, že trávnik či rastliny dostanú ideálnu vlahu, aj keď ste niekoľko kilometrov od nich.