anakato xl nubijske domy hotel v egypte aswan ekobyvanie hlinene domy afrocentrizmus toptrendy

 

Núbijské domy na ostrovčeku Anakato začali stavať v roku 2008. Predstavujú pravý raj a koncept pre tých, ktorí milujú prírodu, meditáciu a relaxáciu. Sú taktiež skvelou príležitosťou pre nezabudnuteľné medové týždne ponúkajúce romantiku a súkromie. V súčasnosti tvoria Anakato tri na seba nadvätzujúce domy. Tento pomyselný prechod bránou do Gharb Sohil, krajiny Núbijcov, však zároveň plní omnoho dôležitejšiu funkciu. Zostáva totiž svedectvom o zachovanom dedičstve svojich starodávnych predkov.

 

Toto je oblasť, ktorá zaznamenala násilné vysídlenie. Výstavba Asuánskej priehrady v roku 1912 takmer úplne zaplavila núbijské krajiny a zničila celý spôsob života. Núbijci sa do veľkej miery presídlili do púštnej oblasti, ktorá sa nazýva Kom Ombo alebo Nová Nuba. Steny jedinečných domov hovoria o nádhernom príbehu ľudí nezmenených civilizáciou. Ich kultúra, jazyk a história zostávajú ešte stále nedotknuté a tajomné najmä pre cudzincov.

 

 

anakato hotel nubijske domy egypt aswan asuan ekobyvanie ekologicke domceky toptrendy

 Foto: ANAKATO Nubian Houses Facebook

 

 

Toto územie je známe pre celoročné aktivity, ktoré siahajú od starodávnych kúpeľných metód, napríklad liečenia bahennej pokožky. Cez púštne expedície, spoznávanie hrobiek stratených civilizácií, až po pozorovania divých vtákov; všetko je vysoko na úrovni a prispôsobené bonitnejšej klientele. V troch domoch hotela, pomenovaných podľa poradia ako Wer, Owy a Toski, sa pravidelne konajú rôzne kultúrne podujatia..Azda najpôsobivejším je rituál podávania kávy Jabana - zelenej praženej kávy s bylinkami a korením.

 

 anakato hotel nubijske domy v egypte aswan asuanska kultura afrocentrizmus toptrendy

  Foto: ANAKATO Nubian Houses Facebook

 

 

K domčekom sa dá pohodlne dostať z ktorejkoľvek časti Egypta. Anakato takisto poskytuje nádherný výhľad na Níl od Aswanu až po vodnú nádrž Asuán. Domy sú nezameniteľne jedinečné pre svoje svetlé farby vytvárajúce pocit pokoja. Izby zariadili majitelia jednoducho a skromne, presne tak, aby čo najviac pripomínali jednoduchosť lokálneho štýlu bývania. Väčšinou sú všetky vybavené klimatizáciou, minibarom, šatníkom a trezorom.  Keď ich zbadáte budete očarení a fascinovaní krásou  malebného a nádherného miesta.  Nie sú ako iné, sála z nich úchvatný pokoj. Poskytujú všetky typy ubytovania od luxusného all inclusive  až po jednoduché raňajky v posteli.

 

 anakato hotel nubijske domy v egypte afrocentrizmus ekobyvanie ekologicka dovolenka ekoturizmus toptrendy

  Foto: ANAKATO Nubian Houses Facebook

 

 

Anakato predstavuje útek do nádhernej prírody a možnosť ako objaviť druhú stranu života. Výnimočné, jedinečné nápady a koncepty dizajnu sú nevyhnutné na zvýšenie príťažlivosti a atraktívnosti lokality. Súčasná núbijská architektúra si aj vďaka Anakato zachováva kultúrne dedičstvo Núbijcov. Gharb Soheil je jedna z mála zostávajúcich dedín a je bránou k tomu, čo zostalo zo starého núbijského spôsobu života pozdĺž Nílu.