Cítiť sa pohodlne v kúpeľni je základom, pretože práve kúpeľňa je jednou z najintímnejších miestností v dome. Výskumy ukazujú, že v nej trávime veľa času. Na veľtrhu ISH vo Frankfurte boli prezentované ako novodobý trend aj drevené kúpeľne od rôznych výrobcov.  Drevo nikdy nevyjde z módy a používa sa pri rôznych príležitostiach, dáva životný priestor emóciám. Jeho charakter umožňuje vybudovať veľmi odlišné kúpeľňové priestory. Azda práve preto naň výrobcovia vsádzajú aj pri navrhovaní kúpeľní.

 

Bosé nohy milujú teplý dotyk dreva oveľa viac ako chladný betón. Dotyk s drevom predstavuje jemný dotyk zmyslov a spätosť s prírodou. Teplé, skutočné kúzlo dreva, jedinečne vplýva na psychické zdravie človeka. Zdá sa, že aj keď sa svet vonku stáva čoraz zložitejším a stresujúcejším, štýlová kúpeľňa môže byť miestom ústupu a wellness oázou. Preto si ľudia starostlivo vyberajú, aké materiály v nej použijú. Či už je to na podlahe, alebo s kúskom nábytku. 

 

sikokupelnedrevene vana toptrendy

 

 

V dnešnom rýchlo sa meniacom svete, kde veľa ľudí málokedy dostane príležitosť skutočne zažiť pravú prírodu, nám dáva drevo spontánny pocit pohody a spätosti s prírodou. Táto substancia nielenže odovzdáva teplo, ale prináša do domu aj niečo z emocionálneho prvku. Preto je dôležitým prvkom harmónie feng-šuej. Jedná sa o jeden z najstarších materiálov, ktoré sa používajú v interiéri.  

 

S organickou minimalistickou kúpeľňou si môžete vytvoriť príjemné prostredie bez ohľadu na veľkosť izby. Princíp dizajnu navyše dokonalo zapadá do širokej škály rôznych štýlových preferencií. Vhodným výberom osvetlenia, detailnými architektonickými riešeniami a správnym výberom materiálov sú dosiahnete harmóniu, ktorá je v súlade s pravidlami feng-šuej. 

 

 drevenekupelne vana topgtrendy

 

 

Dizajnéri stále hľadajú nové spôsoby, ako začleniť organické materiály do našich obytných priestorov. A to je len jeden z mnohých dôvodov, prečo sa prírodné drevo dostalo do kúpeľne v širokej škále estetických a štýlových koncepcii. Voda napríklad tiež podporuje drevo, ale pretože v kúpeľni je už príliš veľa vody, je lepšie neprinášať jej viac. Farby zelená a hnedá sú atribútmi dreva, rovnako ako obdĺžnikové tvary a všetky obrazy zelene. 

 

woodenbathroom

 

 

Na to, aby bola kúpeľňa podľa systému feng-šuej, je dôležité poriadne vetrať priestor. Vzdušnosť a svetlo sú rovnako dôležité ako prívetivé farby a harmonická kompozícia jednotlivých predmetov. Bez ohľadu na štýl v domácnosti, drevené prvky sa vždy zmestia do rôznych prostredí. Drevo spĺňa úroveň pohodlia a zároveň symbolizuje silu a mier. Od podlahy až po architektonické detaily je drevo jedným z najpoužívanejších univerzálnych materiálov pre spokojný domov. Vo Frankfurte na veľtrhu ISH predstavili koncept feng-šuej kúpeľní viaceré značky, spomeňme aspoň Duravit, Gessi či Hansgrohe.

 

 Foto: Hansgrohe, Duravit.com.unsplash.com, ISH 2019