zelene strechyV čom je položenie zelenej strechy ECOSEDUM jednoduchšie oproti iným zeleným strechám? Klasickú zelenú strechu sprevádza kladenie paroizolácie,...

 

 fotografia ecosedum 1     ecosedum 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaša strecha sa zazelení do dvoch dní

V čom je položenie zelenej strechy ECOSEDUM jednoduchšie oproti iným zeleným strechám? Klasickú zelenú strechu sprevádza kladenie paroizolácie, upevnenie hliníkovou páskou, vypĺňanie škár nízkoexpanznou penou, ďalšou etapou je položenie samolepiacich podkladových asfaltových pásov a nopovej fólie a ďalšie vrstvy geotextílie. Aj vy si hovoríte, aké náročné a zdĺhavé?

Práve preto prišiel na trh ECOSEDUM, ktorý sa postará o to, aby vaša strecha bola pokrytá zeleňou jednoducho, kvalitne a rýchlo. ECOSEDUM vám vytvorí zelenú strechu, bez toho, aby akokoľvek zasahovali do konštrukcie, vašej  už existujúcej strechy, a navyše,  všetko stihnú len do dvoch dní.

 

Nesmrteľná zelená strecha ECOSEDUM

Jedná sa o zelenú strechu predpestovanú v patentovanom zásobníku z recyklovaného plastu. Tento zásobník má patent zadržiavania vody, ktorý si vodu v období dažďov načerpá a jej prebytok sa pod zásobníkmi odplaví priamo do odkvapu.

Systém ECOSEDUM je k vám dovezený a rastliny v ňom sú vypestované na 80-85%. Čo znamená, že rastliny v zásobníku sú už samy o sebe veľmi odolné a vydržia dlhé obdobie bez vody. V spojení s patentovaným zásobníkom ECOSEDUM PACK sa stávaju takmer nesmrteľné. Ide o rastliny – rozchodníky, ktoré vydržia extrémne vysoké a zároveň aj veľmi nízke teploty. V zásobníkoch sa nachádza až okolo 5-8 druhov rozchodníkov z rodu SEDUM (Sedum album, Sedum acre, Sedum spurium, Sedum sexangulare, Sedum lydium, Sedum kamchaticum, Sedum reflexum), to, čím sa vaša strecha stane jedinečnou je, že rastliny počas všetkých štyroch ročných období menia svoju farbu.

 

ecosedum3

 

Postup pri pokládke strechy ECOSEDUM

Takmer všetky strešné konštrukcie je možné ozelenieť systémom ECOSEDUM. Na vašu už existujúcu strechu sa najskôr položí špeciálna izolačná povrchová vrstva a kalíšky pre substrát. Oproti klasickej zelenej streche, kde sa musí položiť niekoľko vrstiev fólii, na ktorú následne nasleduje sypaný substrát je výhoda v tom, že zásobníky ECOSEDUM PACK sa pokladajú priamo na hydroizoláciu. To oceníte, v prípade poruchy strechy, kedy je veľkou výhodou, zásobník odložiť bokom a následne sa poškodená strecha môže opraviť.

Zelená strecha je dodávaná na palete a celá realizácia je jednoduchá a rýchla. O čom sa presvedčila aj pani Zitková, ktorá patrí k spokojným zákazníkom, ktorej sa jej pôvodná strecha ihneď zazelenela. Montáž zelenej strechy ECOSEDUM opisuje ako: „Zafoliované zásobníky boli vyložené z auta pomocou plošiny s paletovým vozíkom. Iné strechy by museli byť na pokládku zelene pripravené rôznymi fóliami, tu mi všetko spravili hneď a moja strecha bola zelená do niekoľkých hodín. Bola to otázka montáže. Zásobníky s rastlinkami boli kladené priamo na hydroizoláciu tesne vedľa seba, čo mi zaručilo zelený efekt strechy okamžite.

 

ecosedum4   ecosedum5

 

Zákazníčka sa teší absolútnej bezúdržbovosti zelenej plochy: „to, čo je na zelenej streche skvelé je, že nepotrebuje takmer žiadnu pozornosť. Zelená strecha od ECOSEDUM je bezúdržbová, no firma mi odporúča raz za dva roky povytrhávať pleť, resp. pohnojiť zelený porast špeciálnym hnojivom na rozchodníky. Okrem krásnej prírody som získala zlepšenie mikroklímy vo svojej záhrade, okrem iného znižujem šance na vytopenie a životnosť mojej strechy je predĺžená vďaka UV žiareniu, ktoré zachytávajú rastliny ECOSEDUM PACK. Zelená strecha od ECOSEDUM obmedzuje hluk a zlepšuje tepelnú izoláciu bývania.“

 

ecosedum6

 

Zdroj: ECOSEDUM