swarowskeho kristaly jaime hayon zaujimavosti dizajn toptrendy

U našich rakúskych  susedov v Swarovského krištáľovom lunaparku (Swarovski Kristallwelten)  majú ďalšiu atrakciu navyše. Unikátny kolotoč, ktorý by ste inde našli iba ťažko. Od ostatných atrakcií sa odlišuje už na prvý pohľad. Nielen preto, že je vyzdobený Swarovskeho krištáľmi. Je ukrytý v srdci Rakúskeho vidieka v Tirolských vrchoch. 

 

Spoločnosť Swarovski spolupracovala na vytvorení tohto rozprávkového kolotoča s významným  španielskym dizajnérom Jaimem Hayonom. Cieľom bolo vytvoriť veľkolepú inštaláciu zdobenú 15 miliónmi krištáľov Swarovski. 

 

 

kolotoc222

 

 

Na vytvorenie inštalácie bolo použitých 15 miliónov krištáľov. Krištále pokrývajú 12 stropných panelov a 16 stenových panelov.  Pre dotvorenie snovej atmosféry zvolil dizajnér použitie mäkkého, tlmeného osvetlenia. Vytvorenie  tejto inštalácie kolotoča trvalo pol roka.

 

 

kolotocejaime

 

 

Ako sám Hayon tvrdí,  jedná sa o umelecké dielo v pohybe a miesto, kde začína neobmedzená fantázia. Kolotoč je zároveň  symbolom detskej nevinnosti. Jaime Hayon kombinuje neuveriteľnú eleganciu so svojimi jedinečnými rozprávkovými postavami a ponára jazdcov do nestáleho, azda trochu sentimentálneho, sveta fantázie a spomienky na detstvo.

 

 

swarovski kolotoc toptrendy

 

 

Ak máte chuť na tématickú a nezabudnuteľnú jazdu na kolotoči zdobenom Swarovského krištáľmi navštívte susedný zábavný park v Rakúsku. Kolotoč je prístupný každý pracovný deň.