keramik studio l interier obklad z palenych tehal toptrendy

 

 

Keramik Studio ponúka kvalitné pálené tehlové obklady. V ich výrobkoch sú zužitkované skúsenosti s výrobou keramiky od roku 1990, kedy bola firma založená.

 

Starodávne tehlové múry sa stali inšpiráciou pre obklady RUSTIC. Pálené tehlové obklady sa používajú na realizáciu fasád budov, múrov, plotov, či dotvorenia interiérov. Sú vyrábané z čistého prírodného materiálu, vypaľovaného na 1 080 °C. Oxidy kovov - prevažne železa - a teplota v peci vytvárajú na tehlách rôznorodé neopakovateľné odtiene od žltej cez červenú až po čiernu. Zinok dodáva biely odtieň. Šamot vytvára žlté fľaky. Tehly sú vyrábané razením do foriem, pod tlakom 30 ton. Tie sa potom ručne retušujú a dotvára sa povrch tak, aby reliéf na tehlách bol neopakovateľný.

 

 

studio keramik palene tehly interier toptrendy

 

 

Prečo pálená tehla?

Materiál sa lisovaním dostatočne zhutní a má vysokú pevnosť. Nízka nasiakavosť 6 až 8% zaručuje dlhú životnosť, zároveň však aj dostatočnú paropriepustnosť a zvyšuje požiarnu odolnosť, najmä v styku s polystyrénom zateplených fasád. Pálený tehlový obklad odborne uložený na fasáde počas svojej dlhej životnosti nevyžaduje žiadnu údržbu a je farebne stály. Široká ponuka farebných odtieňov splní aj tie najnáročnejšie predstavy. Ak by farebná škála nesplnila očakávané požiadavky, v Keramik Studio sú pripravení vytvoriť odtieň podľa želania a predstáv zákazníka.

 

 

 

Ako vybrať tehlový obklad?

Pálená hlina sa stáva večnou, takto upravená ohňom sa nemení tisícročia, práve tak, ako sa výroba nezmenila od objavenia keramiky. Svet sa neustále mení. Technológie sa zdokonaľujú. Počnúc remeselnou výrobou pravekých kultúr a končiac modernou sériovou výrobou, hlina zostáva.

 

 

 

palene tehly administrativna budova dizajn architektura toptrendy

 

 

MATERIÁL

Informujte sa, z akého materiálu je produkt vyrobený. Často sa stretnete s tým, že za tehlové výrobky sa vydávajú výrobky, ktoré s tehlou nemajú nič spoločné. Príkladom je betónová imitácia,ktorá sa označuje ako tehla, prípadne betónová tehla. V skutočnosti s tehlou má spoločný len tvar. Od takéhoto materiálu nemôžete očakávať vlastnosti ktorými sa vyznačuje pálená tehla, dlhá životnosť a stálofarebnosť.

 

 

palene tehly rodinny dom vhodne stavebne materialy toptrendy

 

VLASTNOSTI

Voľte také vlastnosti, ktoré šetria čas a peniaze z dlhodobého horizontu. Stálofarebnosť a odolnosť voči vyblednutiu, prírodný pôvod, bezúdržbovosť, mrazuvzdornosť, to sú vlastnosti kvalitných pálených tehlových obkladov. Je to investícia, ktorá vám bude robiť radosť desiatky rokov.

 

FAREBNOSŤ

Tehlové obklady sú vyrábané z kvalitnej tehliarskej hliny, v rôznych farebných odtieňoch. Za rôznymi odtieňmi stoja prímesi niekoľkých druhov hlín, a oxidov kovov, či odlišná teplota výpalu, stačí rozdiel 10-20 stupňov. Vhodné je objednať si potrebné množstvo obkladov naraz, pretože po niekoľkých rokoch sa hlina ťaží už o niekoľko desiatok či stoviek metrov ďalej a farebný odtieň sa môže čiastočne meniť.

 

 

palene tehly vystavba rodinneho domu byvanie toptrendy

 

 

 

 

MONTÁŽ

Tehlové obklady od Keramik Studio je možné použiť na fasádu, do interiéru, či na obklad krbov a pecí. Výrobky sú vypaľované na 1080°C, čím získajú vysokú mrazuvzdornosť potrebnú na dlhú životnosť v exteriéri. Obklady je možné lepiť aj na zateplené fasády, či už polystyrénom alebo čadičovou vatou. V takomto prípade je nutné použiť pevnejšiu sieťku a túto kotvíme ôsmimi až desiatimi hmoždinkami na 1m². Podklad na lepenie musí pevný a súdržný. Pred montážou sa podklad penetruje. Je dôležité stavbu správne rozmerať, aby nevznikali rôzne neestetické doriezky, či nenáväznosť špár.

 

 

REALIZÁCIA

Veľký podiel na konečnom výsledku má realizačná firma. Vždy si vyžiadajte referencie, prípadne si pozrite skutočné realizácie. Kontaktujte radšej preverenú firmu, pretože, neodborne urobená, či vyšpárovaná fasáda je nezvratný proces. Nezabúdajte, že fasáda s kvalitných tehlových obkladov má životnosť niekoľko desiatok rokov. Preto sa oplatí realizáciu zveriť do rúk odborníkom.

 

 

 Zistite viac na

www.licovacietehly.sk