miele kuchynske spotrebice technologie dizajn toptrendy

 

S novou generáciou 7000 uvádza Miele na celosvetový trh približne 3 000 modelových variant. Generácia 7000 so štyrmi novými dizajnovými radmi poskytuje inšpiráciu pre takmer každý štýl vybavenia kuchyne. Ďalším prínosom je jednoduchosť, s akou nové spotrebiče Miele privedú svojich používateľov k vynikajúcim kulinárskym výsledkom.

 

 

Ktorý kuchynský štýl vám najlepšie vyhovuje? Dizajnové rady PureLine, VitroLine, ArtLine a ContourLine z generácie 7000 prinášajú na výber viacero variant. PureLine je charakteristický moderným vzhľadom s masívnymi rukoväťami, horizontálnou aplikáciou z nerezovej ocele a sklenenou prednou stranou vo farbe obsidián čierna. VitroLine podčiarkuje svoju diskrétnosť a integrujúci štýl vďaka rukovätiam vo farbe spotrebičov a ArtLine je úplne zbavený klasických rukovätí pre zdôraznenie minimalistického vzhľadu. Dizajnové rady VitroLine a ArtLine so sklenenými čelnými stenami sú k dispozícii v grafitovej šedej, briliantovej bielej alebo obsidián čiernej farbe.


 

miele kuchynske spotrebice umyvacka riadu technologie toptrendy

 

 

Naopak, ContourLine vyniká svojím  nápadným orámovaním z nerezovej ocele. Dôraz sa tu kladie na samotné spotrebiče a ich technológie.S generáciou 7000 Miele vymieňa celý sortiment svojich zabudovateľných kuchynských spotrebičov: od rúr na pečenie, varných dosiek, parných rúr, kávovarov až po umývačky riadu. Ponúkajú rýchlu asistenciu, napríklad kameru v rúre alebo pomocníka, ktorý sa postará o to, aby sa mäso nevysušilo. Niektoré spotrebiče dokonca vedia predpokladať, ako chce používateľ pokračovať. Na Slovensku sú produkty v predaji od júna 2019.

 

Viac kreativity

Keď je rozhodnuté v otázke štýlu, spotrebiče možno v rámci dizajnového radu kombinovať takmer ľubovoľne. Je to vďaka tomu, že kombinácie zariadení sú zdanlivo vyrobené z jedného kusu. Ich obsluha je jednoduchá: „Spotrebiče generácie 7000 prevedú našich zákazníkov procesom varenia: jednotlivé kroky ovládania sú intuitívne a vďaka tomu je všetko plynulé,“ hovorí hlavný dizajnér Miele Andreas Enslin a dodáva, že táto nová ľahkosť ponecháva väčší priestor pre kreativitu. Dôležité funkčné tlačidlá a displeje sú usporiadané naprieč produktovými radmi vždy na rovnakom mieste na ovládacom paneli a prístroje sú počas prevádzky navzájom prispôsobené. Inými slovami, ovládanie rúry, parnej rúry aj kávovaru z toho istého radu je založené na rovnakom princípe. Intuitívne ovládanie podporuje Miele pomocou funkcie MotionReact, ktorá je dostupná pri všetkých spotrebičoch. Ak je to potrebné, spotrebiče Miele sami odhadnú následný krok a automaticky sa uvedú do prevádzky, aktivujú vnútorné osvetlenie alebo vypnú zvukovú signalizáciu na konci programu, len na základe vášho priblíženia.

 

 miele generacia 7000 kuchynske spotrebice technologie pre domacnosti intuitivny dizajn toptrendy

 

 

Prepečenie nehrozí

Keď začne byť v rúre príliš horúco, dostáva sa k slovu svetová novinka TasteControl. Táto funkcia zabraňuje silnému prehriatiu jedla rýchlym schladením priestoru na konci programu a miernym otvorením dvierok. Pečenie je tak dokončené v presne požadovanom čase a spoľahlivo vylúči nekontrolované dopekanie zvyškovým teplom, ktoré často vedie k vysušeniu pokrmov. Zároveň však udržiava jedlo na servírovacej teplote, pokiaľ si to budete priať.

 

 

miele generacia 7000 kuchynske spotrebice intuitivna domacnost toptrendy

 

Oko v rúre

Kamera zabudovaná v rúre pomáha používateľovi dosiahnuť pri varení ešte lepšie výsledky. Prvýkrát sa nachádza aj v modeloch vybavených samočistiacou funkciou pyrolýzy, ktorá prebieha pri veľmi vysokých teplotách. Pred teplom je izolovaná a snímky v HD kvalite prenáša do tabletu alebo smartfónu, cez ktorý možno ľahko upraviť teplotu a dobu varenia. Predpokladom pre použitie kamery je pripojenie k internetu. Väčšina produktov generácie 7000 má v sebe integrovaný WiFi modul, ktorý ponúka rad nových doplnkových funkcií vďaka pripojeniu k mobilnej aplikácii Miele@mobile. Nové umývačky riadu generácie 7000 s funkciou AutoDos a s PowerDiskom sa napríklad spustia pravidelne samé v prednastavený čas. Sieťové zariadenia môžu byť, samozrejme, spustené alebo  zastavené tabletom či smartfónom. Ďalšou novinkou je funkcia RemoteService, ktorá umožňuje ľahké inštalovanie softvérových aktualizácií do zariadení prostredníctvom prenesených dát; doteraz aktualizácia vyžadovala návštevu servisného technika. S touto funkciou budú môcť zariadenia využívať aj aplikácie a služby, ktoré sú ešte v procese vývoja a k dispozícii budú až za pár rokov.

 

 

„Generácia 7000 zapôsobila fascinujúcimi inováciami,

vďaka ktorým je varenie jednoduchšie, pohodlnejšie a bezpečnejšie."

- Gernot Trettenbrein, vedúci divízie domácich spotrebičov skupiny Miele

 

 

Zmena na generáciu 7000 sa týka aj všetkých rúr na pečenie a varných dosiek Miele. K tomu sa pridávajú všetky umývačky riadu, parné rúry, mikrovlnné rúry, kombinované spotrebiče, kávovary, nahrievače riadu a vákuovacie zásuvky. „S celosvetovým počtom takmer 3 000 modelov, 15 produktových skupín a zapojením desiatich výrobných závodov Miele je to najrozsiahlejšie uvedenie produktov na trh v histórii spoločnosti,“ povedal Gernot Trettenbrein, vedúci divízie domácich spotrebičov skupiny Miele. „Generácia 7000 zapôsobila fascinujúcimi inováciami, vďaka ktorým je varenie jednoduchšie, pohodlnejšie a bezpečnejšie – a to môžete mať len so spoločnosťou Miele,“ dopĺňa Trettenbrein. Okrem toho sú spotrebiče takmer dokonale prispôsobené akémukoľvek prostrediu kuchyne. Trettenbrein dodáva: „Vďaka tomu sme presvedčení, že generácia 7000 bude ďalej posilňovať pozíciu Miele na globálnom trhu v oblasti prémiových zabudovateľných spotrebičov.“