omakase rastaurcia meni pravidla gastronomie dizajn toptrendy

 

Reštaurácia Omakase, v Šanghaji od Hip-pop Design Studio vyzerá skutočne úchvatne. Priestor, ktorý ponúka únik z reality, má rozlohu 140 m², no jeho majstrovsky zvládnuté osvetlenie a výzdoba zo zlatých a ružových virtuálnych blokov ho robia magicky nekonečným. Návštevník tu nadobúda pocit, že sa nachádza doslova v labyrinte čerešňových kvetov. Interiér je inšpirovaný farebnosťou čerešňových kvetov.

 

Vizuálne prostredie Omakase reštaurácie pripomína akoby „ hyper-realitu“. Dizajnéri zo štúdia Hip-pop chceli vytvoriť romantický, poetický priestor, ktorý by mal navodzovať hosťovi príjemné pocity.  Architekti nakoniec interiér poňali ako virtuálny svet s dystopickým charakterom, nápadne pripomínajúcim scény z filmov Ridleyho Scotta.

 

omakese222 toptrendy

 

Fantastický zážitok v podobe pobytu vo vnútri labyrintu má očakávaný efekt a návštevníci prichádzajú do reštaurácie aj preto, že tento hypnotický priestor je rozhodne jedným z insta miest súčasnosti. Dekor pozostávajúci z maľovaných kvetov čerešne sakura a kvapiek rosy vyvoláva ilúziu trvalo zachyteného momentu, prítomného obzvlášť v sklenených priečkach obklopujúcich celú reštauračnú zónu.

 

omakesesakura toptrendy

 

 

Omakase však ponúka rovnako zmyselné chody; japonské špeciality servírované na úrovni špičkovej haute cusine gastronómie. Hostia si môžu navyše interaktívnou formou zvoliť všetky ingrediencie, ktoré by radi obsiahli vo zvolenom menu.  Kuchár tu plní každé prianie zákazníka. Pripraví im jedlo, aké chcú bez jedálneho lístka.

 

 

omakese toptrendy

 

 

Kvety, tma, dážď sa v Omakase pohrávajú s ľudskými zmyslami. Výstavba reštaurácie bola inšpirovaná kinematografiou. V tomto projekte je viditeľné prepojenie imerzívneho dizajnu s exkluzívnou formou kvalitnej reštaurácie.