V súvislosti s recykláciou odpadu a vytvorenia jedinečných kúskov z neho sa záujem pozornosti obrátil v poslednej dobe na umelca menom Jorge Penádes. Doba stále kráča dopredu a niektorí umelci začínajú zmýšľať veľmi ekologicky a vskutku oplývajú nekomformným duchom.

 

Jorge Penadés je jedným z nich. Vedeli ste o tom, že tento madridský umelec prepracoval extrudované hliníkové časti starých lámp a políc, aby vytvoril sériu viacfarebných váz pre nábytok značky Brand BD Barcelona Design? Umelec vytvoril skutočne obdivuhodné hliníkové vázy z recyklovaných výrobkov, ktoré boli vhodné akurát na vyhodenie do smetného koša.

 

vazy toptredy pozrozmerkbvet

 

 

Kolekcia limitovanej edície sa nazýva Piscis a skladá sa zo šiestich skladaných váz s geometrickými štruktúrami a viditeľnými spojmi.  Umelec tvrdí, že tvary pochádzajú z preskupenia rôznych častí dohromady a každý tvar je výsledkom zložitého a jedinečného procesu.  Jorge Penádes využil laserový rezací stroj, ktorý pozdĺžne delil hliníkové profily a rekonfiguroval ich tenkou obojstrannou lepiacou páskou a lepidlom. Štruktúra váz je vyrobená z  prírodného lepidla a kostí.

 

 

jorgeobrazok toptrendy

 

Španielsky umelec v spolupráci s BD Barcelona, ​​nábytkovou značkou známou vďaka rozsiahlemu dizajnérskemu katalógu a priekopníckej technológii v oblasti vytláčania hliníka, začal vytvárať svoju limitovanú edíciu. Šesť rôznych váz sa vyrobilo z lisovaných hliníkových profilov, prevedených z odrezkov starých stolov za posledných 50 rokov v továrni BD Barcelona. Tieto tri rôzne profily majú neuveriteľne živú farbu. Farby boli inšpirované prostredím zo Stredozemného mora, ktoré sú podľa Penádesa najkrajšie. Môžete hádať prečo!  Penádes vyrastal v malebnej stredomorskej dedine a keďže je milovníkom Andalúzie, kde prežil väčšinu života, dal vázam nádherné morské farby. Všetko je inšpirované koralovým útesom v Stredozemnom mori, pretože  podľa slov umelca, je Stredozemné more  niečo fascinujúce, a treba sa o to podeliť s ľuďmi. To bol pravý  zdroj inšpirácie pre tento úžasný projekt. Počas festivalu v Madride dizajnér Jorge Penadés predstavil svoj zaujímavý projekt s cieľom vdýchnuť zastaraným obchodným materiálom dušu a poskytnúť druhú šancu na znovuzrodenie.

 

jorgepenadesvazy toptrendy

 

Na výstave v Miláne, Salone del Mobile, bude prítomný so svojou unikátnou limitovanou edíciou, ktorú tam tiež predstaví. Salone del Mobile je výstava prezentujúca prácu dizajnérov z takmer celého sveta. A preto tam tento umelec rozhodne nemôže chýbať.


Foto: Instagram, facebook Jorge Penádes