memphis style shoreline hotel na hawaii fialove schodisko tropicka potlač moderny dizajn toptrendy sk

 

Osloviť mladú cieľovú skupinu sa dá rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je napríklad zmena imidžu. Napríklad tak radikálna, akú sa rozhodol podniknúť manažment hotela vo Waikiki. Tá však zasiahla podstatne výraznejšiu skupinu potenciálnych klientov, než bolo plánované. 

 

Ako hovorí manažérka hotela, Alvida Surpia-Jones,  potreba zmeny imidžu sa po šiestich rokoch dostavila spolu s nutnosťou zachovať si relevanciu aj pre novú generáciu cestujúcich na Havaj. "Cítili sme, že je čas urobiť niečo, čo by dodalo hosťom istotu, že im ponúkame nezabudnuteľný zážitok," vysvetľuje Jonesová. Koncept hotela však už jedným redizajnom prešiel v roku 2013. Vybavený modernými umeleckými dielami amerických maliarov a odetý v neutráloch, vítal svojich hostí na izbách s rezortným vzhľadom.

 

memphis style farebna fasada trpicky dekor floral pattern osemdesiate roky interierovy dizajn toptrendy sk

 V hladine bazéna na strešnej terase hotela sa odzrkadľuje nástenná maľba, ktorú vytvoril kalifornský umelec DJ Neff. Vizuálny štýl prevzatý z obdobia neskorých osemdesiatych rokov, dodáva hotelu svieži výraz a zachováva si spojitosť s rajom surfistov. 

 

 

V spolupráci s kreatívnymi agentúrami BHDM Design a Army of Moon People však začali v tomto roku podnikať kroky k tomu, aby sa celý hotel vymkol zo stereotypu konkurenčného prostredia. Pod kreatívnu spoluprácu sa tak podpísali dve agentúry, vďaka ktorým sa zrodila celkom nová,svieža podoba hotela Shoreline, založeného na koncepte s výrazným vplyvom estetiky osemdesiatych rokov. 

 

 

memphis style shoreline hotel waikiki hotel na hawaii toptrendy sk

 

 

 

Kým v lobby hotela možno pozorovať neónovo žiarivé farby v spleti ostrých, hranatých a oblých foriem, v hosťovských izbách je už farebný výraz miernejší, hoci aj naďalej s dramatickým náterom stien a tropickými prvkami, predovšetkým v rámci textilného dizajnu. Zatiaľčo sa na izbách nachádzajú plyšové koberce s havajským motívom palmových listov, v lobby vyniká žiarivo cyklaménový záťažový koberec s drsnejším povrchom. Nemožno pritom poprieť, že hotel pôsobí, aj vzhľadom na krikľavosť farebnej schémy, umelo. Dizajnéri to však v žiadnom prípade neskrývajú. 

 

 

 

 

memphis style americky dizajn osemdesiate roky hotel na hawaii neonove farby trendy pre rok 2019 toptrendy sk

 

 

Práve naopak. Umiestnením hračkárskych papagájov do hotelového lobby a reštaurácie ironizujú skutočnosť, že sa pri dekorovaní nechali uniesť klišé predstavou o letnej zábave v exotickej destinácii. Mix kalifornského streetartu a elektrizujúcej atmosféry nočných klubov boli predpokladom pre dekoratívny štýl, ktorý manažéri hotela opisne pomenovali "Príroda v neónoch". S oživením osemdesiatych rokov sa aj v interiéri tohto hotela prejavili dve dobové tendencie, spojené dovedna. Na jednej strane sa nachádza memphisovky geometrický, lakovaný nábytok, na strane druhej neónové trubice spolu s agresívnymi odtieňmi, vychádzajúcimi z grafiky acid housových plagátov a artworkov z obdobia new jack swingu. Inými slovami, hotel stelesňuje eklektickú zmes celých osemdesiatych rokov. Od začiatku do konca.

 

 

 

memphis style shoreline hotelova izba na hawaii waikiki pláž moderny interier pre rok 2019 toptrendy sk

 

 

Medzi kľúčové prvky patria typické "wrap" kreslá s oceľovou trubicovou podnožou, pohovky s masívnejšími koženými bočnicami a rastre; jednak v podobe rezby na akáciových konferenčných stoloch a jednak na červených podhlavníkoch, položených na posteliach. Tropical look umocňujú živé rastliny, plyšové koberce a závesy s vyobrazením flóry. Hotel má ambíciu stať sa jedným zo sezónnych "it" spots pre letných dovolenkárov a nepochybne aj mladých instagramistov. Zároveň sa zasluhuje o prebudenie interiérov, ktoré nesú odkaz krásy a pestrosti dizajnu osemdesiatych rokov v celej ich rozmanitosti.