uvod best slovakia najinovatívnejší produkt roka 

Výnimočné počiny si zaslúžia výnimočné uznanie. Naša redakcia sa v priebehu mesiacov stretla s výrobcami, dizajnérmi a predajcami, ktorí sú dôkazom toho, že všetko sa dá vylepšovať. Napriek tomu, že ich škála je pestrá, venovali sme každému z nich patričnú pozornosť. Poďte sa pozrieť spolu s nami na to, ktorý produkt má šancu stať sa Najinovatívnejším produktom roka 2018. 

 

essentia best slovakia najinovatívnejší produkt roka

 

 O víťazovi sa rozhodne už túto stredu na slávnostnom odovzdávaní počas výstavy Nábytok a Bývanie. Odovzdávanie sa uskutoční v Pavilóne K o 18:50. Príďte podporiť vášho favorita a zažite neopakovateľnú atmosféru z udeľovania cien. V prvej časti predstavujeme nominácie z oblasti Produktový dizajn, Priemyselný dizajn a Interiérový dizajn. 

 

 

Sola Swiss

Za inkorporáciu trendu Naive Deco do gastro vybavenia v koncepte Flow

 

sola koncept flow najinovatívnejší produkt roka 2

 

Koncept Flow zaujme svojou výnimočnosťou. Ak pátrate po niečom dizajnovo zaujímavejšom, upriamte naň svoju pozornosť. Línia bieleho porcelánu s perforovaným okrajom zaujme na prvý pohľad. Hlboký tanier je vhodný na servírovanie polievky, avšak fantázii sa medzi nekladú. Taniere z tejto kolekcie spĺňajú všetky funkčné nároky bežnej domácnosti, ale aj gastronomických prevádzok. Kávová podšálka s perforovaným okrajom tvorí zase nerozlučnú dvojicu so šálkou na kávu. Ich jedinečný dizajn vytvára pridanú hodnotu. Práve vďaka perforácii a oblému dizajnu dokáže vyniknúť koncept flow v moderných reštauráciách, cukrárňach, placinkárňach ako aj súčasných domácnostiach. Tento koncept sa dostal na európsky trh ešte pred rozšírením trendu Naive Deco, spájajúceho minimalizmus s hravými formami, typickými skôr pre kórejský a japonský dizajn.

 

O spoločnosti: Sola Switzerland pôsobí na trhu od roku 1866 ako výrobca kvalitného švajčiarskeho príboru a porcelánu. Už viac ako päť generácií sú príbory Sola tvorené švajčiarskou tradíciou, kvalitou, profesionalitou a službami na najvyššej úrovni. Z lokálneho výrobcu sa spoločnosť počas 150 rokov svojej existencie vypracovala na jedného z najžiadanejších výrobcov príborov, jedálenských servisov a ostatných doplnkov do kuchyne, domácnosti a gastronómie.

 

 

Javorina

Za výrobnú metodiku cradle-to-cradle a doplnkovú službu GPS Forest

 

GPS forest javorina najinovatívnejší produkt roka

 

 

V mene každého zákazníka vysádza Javorina mladý dubový stromček v novozaloženom poraste na východnom Slovensku. Takto každý ich zákazník priamo prispeje k obnoviteľnosti našich prírodných zdrojov. Kúpou akéhokoľvek výrobku získava zákazník unikátny kód, na základe ktorého môže v budúcnosti vystopovať svoju sadenicu a reálne vnímať svoj vklad do ekológie slovenských lesov. Spoločnosť Javorina, výrobné družstvo, dokazuje, že tradícia a budúcnosť sa nevylučujú a v obidvoch smeroch je možné dosahovať najvyššie štandardy. 

 

O spoločnosti:  So svojou 70 - ročnou tradíciou patrí Javorina k najvýznamnejším výrobcom masívneho nábytku v strednej Európe. Dubové drevo zo slovenských lesov a americký orech pretvárame klasickými stolárskymi postupmi na kvalitný moderný nábytok vyvážaný do mnohých krajín ako Holandsko, Belgicko, Veľká Británia, Nemecko, Dánsko, Švédsko, Taliansko, Austrália, Island. Moderný design, overená konštrukcia a prírodný spôsob povrchovej úpravy masívneho dreva olejovaním a voskovaním predurčujú naše výrobky do pozornosti moderným zákazníkom, ktorí si majú v úmysle kúpiť nábytok s vysokou úžitkovou hodnotou a dlhou dobou úžívania.

 

 

 

 

Geberit

Za systém podtlakového odvodňovania striech Pluvia 

Geberit Pluvia najinovatívnejší produkt roka

 

Značka Geberit prostredníctvom podtlakového systému Geberit Pluvia stanovuje štandardy v oblasti odvodnenia striech už desaťročia. V najnovšom dizajne sa spája ergonomické riešenie a jednoduchá aplikácia, ktorá uľahčuje montáž a šetrí nielen čas, ale tiež energiu. Pozornosť si tento systém zaslúžil predovšetkým vďaka univerzálnosti, ktorá umožňuje inštaláciu na akýkoľvek typ plochých striech. Potrubie systému má navyše nulový spád, takže maximálne šetrí priestor, zatiačo hydraulická kapacita umožňuje využitie menšieho množstva vtokov. Systém Pluvia je neustále sa zdokonaľujúcim konceptom skupiny Geberit a svoje uplatnenie nachádza ako na priemyselných, tak komerčných objektoch. 

 

O spoločnosti: Geberit je lídrom na európskom trhu sanitárnych výrobkov s globálnou pôsobnosťou. Funguje ako ucelená skupina s veľmi silným lokálnym pôsobením vo väčšine krajín Európy a poskytuje prvotriednu kvalitu v oblasti sanitárnych technológii a kúpeľňovej keramiky. Skupina Geberit zamestnáva 12 000 zamestnancov vo viac ako 50 krajinách.

 

 

Brik

Za výtvarné stvárnenie a technologické spracovanie konferenčného stolíka Crystal

Brik Crystal stolík najinovatívnejší produkt roka

 

Konferenčný stolík Crystal je modelom, ktorý vynikne v ktoromkoľvek priestore. Kombinácia masívneho dreva a číreho skla dosahuje dokonalosť v tých najmenších detailoch. Perfektné opracovanie hrán, symetria v každom uhle a zapustenie sklenej tabule predurčujú tento stolík k tomu, aby sa stal novou klasikou slovenského dizajnu, odkazujúceho na staré remeselné techniky a modernistické tendencie.

 

O spoločnosti: BRIK je slovenská spoločnosť, ktorej základný kameň je postavený na precíznom remeselnom spracovaní, a ktorá si v priebehu svojej 22 ročnej histórie vytvorila svoj jedinečný a nezameniteľný štýl výrobkov s dôrazom na dizajn, kvalitu a komfort. Každý náš výrobok predstavuje jedinečný kus nábytku, vytvorený  podľa požiadaviek klienta formou zákazkovej výroby. Náš nábytok sa Vašou voľbou materiálových prevedení, rozmerových úprav a špecifických požiadaviek stáva našim spoločným dielom, ktorého výrobu zveríte do rúk našim stolárskym majstrom, ktorí pri jeho tvorbe využívajú svoju zručnosť, um a pomoc najmodernejších technológií.

 

 

Design MF 

Za obnovenie historickej techniky dláždenia a jej inkorporáciu do súčasných interiérov

Design MF klátiková dlažba najinovatívnejší produkt roka

 

 O spoločnosti: Hlavnou činnosťou  spoločnosti Design MF je návrh, výroba, dodanie a aplikovanie netradičných prvkov z masívneho dreva s charakteristickým priečnym rezom. Jeho vizuálna kresba letokruhov dodáva originalitu každému jednému prvku zvlášť v rámci celku. Okrem toho sú doplňujúcou činnosťou firmy projekčné práce, projektový manažment a tvorba vizuálnej koncepcie interiérov a exteriérov, ktoré sú priamo aj nepriamo spojené s drevenými prvkami. Víziou firmy je poskytnúť klientom vždy originálne riešenie. Našim poslaním je nájsť cestu človeka k prírode.

 

 

Blum

Za systém bezpečného, bezúchytkového ovládania integrovaných spotrebičov SERVO-DRIVE 

 Blum najinovatívnejší produkt roka

 

Servo-Drive je elektrická podpora pohybu firmy Blum. Otváranie je tak úžasne jednoduché: Stačí ľahké ťuknutie a výklopy alebo výsuvy sa otvárajú doslova sami od seba. BLUMOTION sa postará o mäkké a tiché dovieranie. So SERVO-DRIVE máte systém pre celú kuchyňu. Pre horné i spodné skrinky. Užívateľ kuchyne môže kedykoľvek zasiahnuť do prebiehajúceho pohybu a má tak stále plnú kontrolu. Aj pri výpadku napájania zostanú všetky kovania plne funkčné.

 

O spoločnosti: Meno Blum je synonymom pre inovácie, angažovaných spolupracovníkov a presvedčivého dizajnu výrobkov. Orientácia na používateľov kuchýň potvrdzuje, že cieľom spolčonosti je trvalo spokojný používateľ kuchyne. S vysokými nárokmi na kvalitu firma Blum ponúka výrobky s premyslenou funkciou, uznávaným dizajnom a dlhou životnosťou. Tieto vysoké požiadavky na kvalitu platia aj pre ich služby a spoluprácu s partnermi.

 

 

Best Slovakia 

Za ponuku obkladov Essentia s trojrozmerným vzhľadom 

essentia best slovakia najinovatívnejší produkt roka

 

Táto kolekcia obkladov je navrhnutá tak, aby spolu s dlažbou sledovala trendy prepojenia materiálov. Pri vytváraní tejto kolekcie bolo cieľom nasledovať trend dizajnových povrchov vytvárajúcich pohyb pri pôsobení neutrálnych tónov - bielej, popolavej a sivej farby - a výrobkov so štruktúrou a vzhľadom cementového materiálu.Kolekcia Essentia sa prezentuje v troch štruktúrach: kockovanej, prúžkovanej a kôrnatej. Uvedenie obkladov Essentia umožňuje vytvárať z kúpeľní novodobý luxusný priestor, ktorý je fúziou spa, lounge a kunsthalle. Dynamika geomtrických obrazcov a minimalistický dizajn definujú súčasné trendy a zároveň otvárajú dialóg budúcnosti dizajnu vo svojej neustálej aktuálnosti. 

 

O spoločnosti: Veľkoobchodne a aj maloobchodne ponúka spoločnosť BEST rozsiahlu paletu produktov od celosvetovo najlepších výrobcov na uskutočnenie individuálnych snov pri vybavení súkromnej kúpelne a interiéru. Ponúkame tiež vysoko funkčné a dizajnérsky náročné kreácie na zariadenia verejných priestorov so zaistením optimálneho servisu.