levit uvodnaČierna farba v interiéri môže byť výzvou. Určite sa jej netreba báť. Pri citlivom použití získate efektný a nadčasový interiér s nádychom elegancie.

Vhodnou voľbou doplnkovej farby sa poľahky prispôsobíte individuálnemu štýlu alebo nálade, ktorú má v návštevníkovi interiér vyvolávať. Nie nadarmo ju mnohí označujú za kráľovnú medzi farbami. Veľmi dobre sa dá totiž kombinovať so širokou farebnou škálou – od kontrastnej biele, cez hravé žlté akcenty, dramatické oranžové a červené odtiene až po pokojne pôsobiace zemité farby. A či ju už necháte pôsobiť na väčšej ploche alebo využijete efekt čiernych doplnkov nezabudnite na vypínače a zásuvky. Farebne a dizajnovo dobre zvolené, v harmonickom súlade, podčiarknu štýl celého interiéru. Pretože detaily robia celok.

Vypínač od dizajnéra

Kde však vziať čierny vypínač a o rôznych typoch zásuviek ani nehovoriac? Odpoveďou na vaše hľadanie môže byť dizajnový rad Levit® od ABB. Tento štýlový doplnok čistých línií z dielne známeho českého dizajnéra Jana Čapka nájdete v trendovej čiernej ónyxovej, oceľovosivej i svetlosivej titánovej farbe. Široká škála vypínačov, mediálnych zásuviek ako aj ďalšieho prístrojového vybavenia tohto radu vám umožní nájsť požadovaný a esteticky ladiaci prvok aj na stenu čiernu, sivú či pohľadový betón.

 

levit spinac titan LEVIT onyx cerna 2spinac

 

 

Dizajnový rad Levit® ponúka kompletné elektroinštalačné prístrojové vybavenie potrebné do modernej domácnosti. Vybrať sa dá zo všetkých druhov spínačov, dátových a televíznych zásuviek, vrátane HDMI či USB s integrovanou nabíjačkou, krátkocestných a otočných stmievačov pre LED osvetlenie, digitálnych termostatov, detektorov pohybu, snímačov kvality vzduchu. Nájdete tu aj rádio do steny i zásuvky so zvýšeným krytím IP 44, ktoré si svoje uplatnenie nájdu všade tam, kde môže dôjsť k ostriekaniu vodou. V interiéri i exteriéri.

 

levit dvojspinac zasuvka

 

Rádio do steny - vypínače a zásuvky, ktoré hrajú

Ideálne riešenie ponúka Levit® aj na ozvučenie kúpeľní a WC, spální, vstupnej haly, ale aj kuchyne. Prístrojmi z radu AudioWorld od ABB spolu s kvalitným osvetlením a jeho riadením sa dá príjemná atmosféra interiéru vyčarovať prakticky kdekoľvek. V rade Levit si môžete dnes okrem už klasického FM tunera zvoliť aj tuner pre príjem digitálneho vysielania DAB+, čo znamená kvalitnejší zvuk, lepšie pripojenie i širšiu programovú ponuku. Môžete siahnuť aj po variante s Bluetooth pripojením, ktorý dokáže možnosti bežného rádia ešte viac rozšíriť. Cez jeho reproduktory budete môcť jednoducho prehrávať hudbu z Vášho tabletu alebo mobilného telefónu. Prístroj je vybavený aj funkciou budenia a funkciou automatického vypnutia (Sleep Time). A čo je podstatné – rádio je úplne autonómne a ľahko inštalovateľné. Nepotrebujete žiadne napájanie zo zbernice ani žiaden zosilňovač. Na svoju činnosť potrebuje iba napájanie 230 V.

 

levit nova 1 levit nova 2

 

Šikovný a inteligentný

Úspora energie je dnes aktuálnou témou a zohráva svoju rolu aj pri výbere elektroinštalačných prvkov s ich funkcionalitou. Dizajnový rad Levit je pripravený komunikovať aj inteligentne, aj na diaľku. A tak od svojho zvoleného štýlu upustiť nemusíte, či už máte alebo plánujete systémovú inteligentnú elektroinštaláciu ABB free@home® alebo siahnete po jednotlivých čidlách prítomnosti a pohybu, termostatoch, spínačoch žalúzií, vypínačoch so zabudovaným prijímačom infračerveného signálu umožňujúceho reguláciu prostredníctvom diaľkového ovládania.

Viac informácií: www.vypinace.sk.abb.com/sk