unique furniture 1 1000x657PEREX1

 

Sofa Workshop, popredný predajca sedacích súprav, zaznamenal medziročný nárast vyhľadávania zamatových kresiel až o 58 percent. Výrazný trend, ktorý bude vrcholiť v nasledujúcom roku.

 

Môžeme sledovať ako tento trend rastie najmä v hoteloch, baroch, reštauráciách. Zamatové čalúnenie sa dostáva aj do obývačiek a spální. Jedným z najvýznamnejších spôsobov zavádzania zamatu do našich interiérových schém je čalúnenie kresiel a pohoviek. Zamatové kreslá sa stávajú jednoznačne monopolom na trhu.

 

hollywood glam interiors 1000x825

Foto: Audenza

 

Aké výhody má zamatové čalúnenie? Tzv. francúzsky velvet?
Ide o novinku na trhu, vysoko kvalitnú, prešívanú látku, ktorá sa skladá z dvoch vrstiev a to z velvetu (100% polyester) a hypoalergénneho vatelínu. Prešívaný plyš je viazaným valetínovým stehom vďaka čomu je možné tento materiál strihať v rôznych smeroch. Látka je príjemná na dotyk a je ideálna na šitie doplnkov, vankúšov, diek, prehosov na posteľ. V súčasnosti ponúka najlepšiu kvalitu za najlepšiu cenu – táto látka umožňuje jednoduché čistenie. Štruktúra pripomínajúca hodváb, kašmír alebo zamat, vyzerá mimoriadne rafinovane.

 

Velvet Armchair Malay by BRABBU 2020 Modern Upholstery Trends 750x410

Foto: Brabbu

 

vivrehome10

Foto: vicalhome

 

Používajú sa na čalúnenie nového aj starého nábytku. Keď už je nábytok v obývačke opotrebovaný, je potrebné zvoliť látku na čalúnenie, ktorá bude vyzerať ako nová. Tkanina s hladkou kašmírovou štruktúrou sa môže stať čalúneným materiálom, ktorý vám umožní obnoviť staré kreslo alebo pohovku v štýle Louis. Má hydrofóbny povlak, vďaka ktorému je možné ľahko odstrániť všetky nečistoty a zároveň majú exkluzívny povrch s jemným leskom. Preto spĺňajú moderné potreby, kombinujú praktické a technologické riešenia. Majú dobré parametre pevnosti a vynikajúci dizajn. Zmestí sa aj do minimalistických interiérov a poskytne im náznak luxusného prevedenia.

 

 

2020 Trends Modern Upholstery 4

Foto: sofaworkshop 

 

 

Popularita zamatu pretrváva nielen z dôvodu luxusu a bohatstva, ktoré ponúka, ale aj z dôvodu bohatého výberu povrchových úprav.

 

 

Text: Petra Laclavíková

Viac kresiel nájdete na: vivrehome.sk