Kathdral 13 1

 

Zrejme ho nespoznáte na prvý pohľad. Možno vám napovie niečo meno Pau lRubens. Možno meno Raf Simons. Vedzte však že reč je o belgickom meste Antwerpy. Nemožno poprieť, že práve kultúra a móda sa zaslúžili o to, že práve Belgicko je v posledných rokoch čoraz viac skloňované. Nezameniteľnosť dizajnérov ako Kris Van Assche alebo Dries Van Noten je pre túto krajinu charakteristická v každom ohľade. Výnimkou nie sú ani hotely.

O Kathedral 28

Milujete trochu drámy? V tom prípade môžete bez zaváhania zložiť kufre v hoteli Hotel O Kathedral. Má len 33 izieb a barokové maľby s rubensovským rukopisom. Tento mimoriadne fotogenický hotel je však len jedným z množstva, ktoré sa tu v priebehu posledných rokov zrodili. Priamo v historickom centre mesta, v bezprostrednej blízkosti od Katedrály Panny Márie. A práve na túto katedrálu máte výhľad z väčšiny deluxe izieb a rodinných apartmánov. Niektoré veci však môžu pôsobiť desivo. Napríklad ranné prebudenie s pohľadom do veľkých očí, ktoré sa vznášajú nad vašou hlavou. Neviete si to predstaviť? Tak sa dívajte.

O Kathedral 32

O Kathedral 37

platenmoretus

Pokiaľ túžite po menej okázalom prenocovaní, Nemusíte sa hneď baliť. Stačí len presťahovať do inej izby. Presvetlený interiér ponúka malá dvojlôžková izba. Umenie sa tu sťahuje na prijateľnejšiu mierku a celá kombinácia nadobúda eklektickú zmes industriálu spojeného s retrom.

Queen A Antwerp double bedroom with large room

Vo štvrti Diamant District, posiatej šperkárstvami a zlatníctvami, nájdete aj novozrodený hotel Queen A. Veľkosťou menší, štvorhviezdičkový hotel, obsahuje 82 hosťovských izieb, dva bary a jednu reštauráciu. Pohodlnú atmosféru tu vytvára zvolená farebná paleta a voľba prírodných materiálov, z ktorých prím hrá rozhodne dubový masív, prítomný ako v izbách, tak aj v príslušných stravovacich zariadeniach. Dynamiku izbám, vybaveným wi-fi, kávovarom a niche kúpeľňovou kozmetikou, dodáva rozdielna kombinácia povrchov a odtieňov v obytnej, dennej, a intímnej, večernej, zóne. Kým v spálni prevažuje biela, kúpeľni dominujú tlmené odtiene hnedej, sprevádzané prítomnosťou dreva.

Kathdral 13 1

To nechýba ani v reštaurácii, susediacej iba o „dom ďalej“. V Queen´s A Kitchen sa môžete usadiť za kuriózne vyzerajúci stôl s nepravidelnou hranou. Na tanier vám tu úhľadne naservírujú „Black Angus“ rib-eye steak či marinovaného lososa s ružovým korením.

Table and bar with chairs at Queen As Kitchen

A ak budete mať pocit, že je načase ísť sa prejsť, zájdite napríklad do blízkej zhoologickej záhrady, prejdite sa k domu Paula Rubensa a nakúpte v Módnej štvrti, kde sídli aj legedami opradená Fashion Academy.

 

 

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov