top trendy difuzer aroma etericke olejePEREX

 

Vedeli ste o tom, že naše telo dokáže rozlišovať 10- tisíc vôní? Nabudiť príjemnú atmosféru domova nám pomáhajú esenciálne oleje, ktoré veľmi radi využívame vo vonných sviečkach alebo v elektrických difúzeroch. Len ich správnym používaním zvýšite ich účinnosť.

 

Okrem emocionálnej pohody pôsobia na zmiernenie a odstránenie príznakov rôznych druhov ochorení. Oleje je možné navzájom miešať a pridávať do kozmetiky alebo do kúpeľa. Málokto vie, ako správne tieto oleje dávkovať, a ako často ich používať, aby mali správny účinok na náš organizmus.

 

top trendy difuzer aroma etericke oleje

 

Voľne dostupné oleje vo fľaštičkách majú oveľa väčšiu silu ako samotné sušené bylinky. Sú 50 až 70 krát efektívnejšie. A čo je to vlastne aromaterapia? Nie je to žiadny výmysel starých Rimanov. Aromaterapiou liečime rôzne ochorenia pomocou esenciálnych olejov, ktoré obsahujú výťažky z rastlín obohatené o ich rastlin vôňu. Produkujú ich žliazky v lupienkoch, v listoch alebo stonkách kvetov.

 

top trendy etericke oleje difuzer aroma3

 

Vôňu rozptýlenú vo vzduchu vdychujeme cez dýchacie cesty. Vedeli ste o tom, že naše telo dokáže rozlišovať 10- tisíc vôní? Každú z nich sme schopní vnímať inak. Okrem inhalácie liečivé látky vstrebávame do nášho tela prostredníctvom pokožky a pórov. Môžeme si vybrať z rôznych vôní, ktoré blahodarne pôsobia na naše telo a myseľ. 

 

Mäta, eukalyptus – pomáha pri bolestiach hlavy a svalov, tráviacich ťažkostiach

Citrón – pomáha pri problémoch krvného obehu, pri vysokom krvnom tlaku, akné

Šalvia – pri poruchách krvného obehu, vírusoch

Ruža – vhodný pre deti, pri bolestiach hlavy

Čajovník – pomáha pri prechladnutí

 

Dávkovanie do elektrického difúzera

Do elektrického difúzera nakvapkajte 3 8 kvapiek éterického oleja. Dávkovanie zvažujte podľa veľkosti miestnosti. Vonné molekuly éterických olejov sa v elektrickom difuzéri uvoľnia šetrným, kontrolovaným zahrievaním a zachovajú si tak všetky dôležité vlastnosti. V prístrojoch, ktoré obsahujú nebulizér sa oleje rozložia na jemnú hmlu, ktorá sa následne rozptýli do vzduchu, v ktorom zostáva aj niekoľko hodín a upravuje jeho kvalitu.

 

top trendy etericke oleje difuzer aroma5

 

Čo musíte vedieť o éterickom oleji

Podľa Dr. Davida Stewarta teplota oleja okolo 150 200 °C môže spôsobiť, že časť oleja sa rozloží alebo zhorí. Treba si dať pozor pri keramických alebo kovových nádobách s vodou, pod ktorými je zapálená sviečka. Časť oleja sa odparí, ale veľká časť z neho sa prostredníctvom tepla zničí. Takto zahrievané oleje nie sú nebezpečné, ale strácajú liečivé účinky.

Éterické oleje je možné pridať aj do pracích a čistiacich prostriedkov. Vašej bielizni dodajú príjemnejšiu vôňu a tak isto prevoňajú aj podlahy vašej obývačky, či kancelárie.

 

 top trendy difuzer

 

 

 

Text: Petra Laclavíková