biopron 2 uvod

 

Nízke teploty, veľká vlhkosť vzduchu a zima sa zavrtávajú pod kožu. Deň je kratší, bývame rýchlejšie unavení i náchylnejší k nachladnutiu. Klasický nástup zimy. Stav, kedy zaľahneme, a lekár nám predpíše antibiotiká, nie je nijako vzácny. Čo robiť, aby ste bez nepríjemných problémov zvládli obdobie užívania antibiotík, ale aj po ňom? Stavte na probiotické prípravky s vysokým počtom probiotických kmeňov, ktoré veľmi účinne pomôžu doplniť prospešné baktérie, ktoré antibiotiká zničili. S ich užívaním nečakajte, až na sebe pocítite prejavy nerovnováhy črevného mikrobiómu. Dlhodobá podpora pomáha udržiavať črevný mikrobióm v rovnováhe a je potom menšia šanca, že ho rozhodí užívanie antibiotík.

 

biopron 2

 

Antibiotiká sú zázračný liek, ktorý už zachránil stovky miliónov životov. Spolu s patogénmi ale, bohužiaľ, ničia tiež „priateľské“ baktérie, ktoré sa prirodzene vyskytujú v našich črevách. Výsledkom narušenia ich rovnováhy môžu byť rôzne črevné problémy. Pravdepodobnosť, že nastanú, je vyššia pri užívaní širokospektrálnych antibiotík predpisovaných pri respiračných ochoreniach, a rastie priamo úmerne aj s dĺžkou ich užívania. Pre organizmus, ktorý je už oslabený bojom s chorobou a užívaním antibiotík, sú tráviace problémy veľmi vyčerpávajúce. Narušenie prirodzenej rovnováhy črevného mikrobiómu môže viesť k predĺženiu dĺžky rekonvalescencie. Obnova rovnováhy je pritom náročná, a preto je dobré sa snažiť, aby k narušeniu vôbec nedošlo užívaním kvalitných probiotických prípravkov.

TIP: Biopron9 Premium s deviatimi probiotickými kmeňmi je najsilnejší z radu prípravkov Biopron. Bude podporovať obnovu vašej črevnej mikrobioty v priebehu a po ukončení užívania antibiotík. Nezabudnite, že je vhodné začať ho užívať hneď s predpísanými antibiotikami a pokračovať najmenej týždeň po ukončení antibiotickej liečby.

 

biopron 1

 

Základ zdravotného stavu človeka leží v črevách. Pokiaľ je rovnováha črevnej mikrobioty nejako narušená, organizmus na to prirodzene reaguje. Nerovnováha črevnej mikrobioty sa môže prejaviť tráviacimi problémami a znamená tiež dlhšie zaťaženie organizmu v období rekonvalescencie. V takomto prípade je vhodné zaradiť do jedálnička probiotické prípravky s vysokým počtom probiotických kmeňov, ktoré do čriev pomôžu vrátiť prospešné baktérie. V tráviacom trakte sa vyskytuje črevný mikrobióm, ktorého rozmanitosť a rovnováha je u každého jedinečná. Čím viac bakteriálnych kmeňov obsahujú probiotické doplnky stravy, tým väčšia šanca je, že sa nám podarí doplniť a obnoviť prirodzenú bakteriálnu rovnováhu v našich črevách.

Cesta, ako posilniť obranyschopnosť v rizikovom období a do choroby vôbec nespadnúť, spočíva iste v prevencii. Otužujte sa, pokiaľ to momentálny zdravotný stav dovolí, navštevujte saunu, udržujte sa v teple, konzumujte dostatok ovocia a zeleniny doplnené o kvalitné doplnky stravy. Doprajte si napríklad poriadnu porciu polievky z kyslej kapusty, ktorá je bohatá na vitamín C, a navyše príjemne prehreje, rovnako ako poctivý vývar, ktorý môže obsahovať hodne minerálov, hlavne horčík, fosfor, vápnik a železo. Doba nachladnutia, chrípok a angín je tu, preto je dôležité byť pripravený a nepodceniť ani prevenciu a následnú liečbu.

 

biopron 3

Viac informácií: www.biopron.sk