probiotika 3 uvod

 

O zdravie je nevyhnutné sa starať stále a dvojnásobne to platí u našich najmenších. Každá mamička totiž vie, že jedno nachladnuté dieťa ľahko nakazí to druhé, a nakoniec sa na nejaký čas „zloží“ celá rodina. Pevné zdravie je úzko späté so stavom našej mikrobioty, teda so živými a prospešnými baktériami, ktoré hneď po narodení začnú osídľovať tráviacu sústavu. Ich množstvo a rozmanitosť tvorí pevný základ pre celkový zdravotný stav, a práve dlhodobé užívanie probiotík hrá významnú pozitívnu úlohu pri optimálnom nastavení črevného mikrobiómu.

 

probiotiká 3

 

Črevná mikrobiota, množstvo a diverzita prospešných baktérií, sa stabilizuje okolo 3. roku života. V tejto dobe dieťa začína navštevovať detské kútiky, škôlky a iné zariadenia, preto je dôležité, aby sem prichádzalo už odolné a úspešne tak pokračovalo v rozvoji tzv. adaptívneho, teda získaného imunitného systému. Hlavne rodičia, ktorí majú viac malých detí, vedia, aké ľahké je priniesť si z podobných zariadení domov bacily a rozšíriť ich po celej rodine. Namiesto trávenia voľných chvíľ vonku na čerstvom vzduchu, ste nútení byť všetci doma.

Črevná mikrobiota môže byť narušená užívaním antibiotík, akútnymi tráviacimi problémami aj zmenami v jedálnom lístku alebo odstavením od materského mlieka. Dopĺňanie probiotík, ktoré udržiavajú prirodzenú rovnováhu črevného mikrobiómu, je dôležité preto, aby naši najdrahší dostali silný a kvalitný základ, ktorý ich bude ovplyvňovať po celý život. Na trhu nájdete probiotické doplnky stravy určené priamo pre deti, ktoré sú obohatené o vitamíny B6 a C a dajú sa vysypať do vody či jedla pre pohodlnejšie podávanie. Výskumy vývoja črevnej mikroflóry ukazujú, že obdobie najranejšieho veku života je zásadné pre vytvorenie základu budúceho zdravia jedinca. Čím väčšie množstvo prospešných baktérií osídľuje detský mikrobióm v priebehu prvých rokov života, tým zdravší jedinci z nich vyrastú.

TIP: Prípravok BIOPRON® KIDS+ pre deti od 1 roka je unikátnou kombináciou 4 probiotických kmeňov a dôležitých vitamínov pre pohodu vášho dieťaťa. Narušená mikrobiálna rovnováha môže byť príčinou hnačky, zápchy, kŕčov alebo nadúvania. Vhodné je užívanie deťmi, ktoré začali navštevovať kolektívne zariadenie (jasle, škôlky, školy) a sú viac vystavené patogénom. Produkt je obohatený o vitamíny B6 a C, ktoré sú dôležité na podporu funkcie imunitného systému, a preto sú odporúčané ako súčasť správnej výživy detí.

 

probiotiká 2

 

Pre tehotné ženy je vhodný výživový doplnok BIOPRON PREGNA+, ktorý je unikátnou kombináciou 4 probiotických kmeňov, obohatený o kyselinu listovú, ktorá prispieva k správnej funkcii imunity a vývoju materských tkanív. Navyše s vitamínmi B1, B2, a extraktom z kanadských brusníc je komplex ideálny na podporu celkovej pohody a doplnenie vhodnej výživy tehotnej ženy a jej dieťaťa.

Od narodenia do 1 roka je vhodný výživový doplnok BIOPRON BABY+ v kvapkách, ktorý je unikátnou kombináciou 2 probiotických kmeňov a vitamínu D3 na podporu obnovy rovnováhy črevnej mikroflóry. Vitamín D je potrebný na normálny rast a vývoj kostí a prispieva k správnej funkcii imunitného systému u detí. Odporúča sa tiež pri a po liečbe antibiotikami.

Doba trvajúca od počatia približne do dvoch rokov veku dieťaťa predstavuje unikátne obdobie, kedy dochádza k rastu a vytvoreniu rovnováhy črevnej mikroflóry ako základu pre optimálne zdravie na celý život. Prečítajte si viac o KONCEPTE PRVÝCH 1000 DNÍ ŽIVOTA.

 

probiotiká 1

 

trendy zdravie

Viac informácií: www.biopron.sk