imunita rotoped xs lifestyle zdravie toptrendy

 

Pravidelná fyzická aktivita so sebou prináša nespočetné množstvo zdravotných prínosov vrátane posilnenia srdca, úbytku hmotnosti alebo zníženej inzulínovej rezistencie. Ako si však vybrať z tej širokej škály fitness zariadení, ktoré dnešný trh ponúka, vybrať?

 

Napríklad chôdza alebo beh na bežeckom páse je vynikajúcim typom cvičenia, ktoré kladie menšiu záťaž na telo ako chôdza alebo beh na plochom povrchu vonku.Avšak, najmä pokiaľ ide o kardio, bežecké pásy nie sú najlepšou voľbou pre každého. Stále populárnejšími sa stávajú veslovacie trenažéry. Okrem toho, že sú skvelým nástrojom na kardio tréning a vynikajúcim spôsobom, ako schudnúť, sú ideálne aj pre silový tréning.A potom sú tu ešte eliptické trenažéry a rotopédy. Ktorý teda zvoliť? To je to, čo budeme v tomto článku rozoberať a budeme sa snažiť zahrnúť každý aspekt a rozdiely medzi strojmi.

 

 

imunita bezecky pas orbitrek rotoped zdravie lifestyle toptrendy

 

Čo je to veslovací trenažér?

Veslovací trenažér, tiež nazývaný ergometer, nie je komplexným cvičebným zariadením. Má však jedinečné vlastnosti, ktoré si vyžadujú určité základné znalosti.Stroj bol navrhnutý tak, aby simuloval činnosť veslárov na vode.

 

 

Benefity veslovacieho trenažéra

 

  1. kardiovaskulárne prínosy - cvičením získate celotelový kardio tréning, ktorého priaznivé účinky sa prejavia v zlepšení spánku, lepšej nálade, zníženom strese a zvýšenej energii. Kardio cvičenia tiež prispievajú k zdravšiemu srdcu, pankreasu, mozgu a pľúcam.
  2. buduje svaly- veslovací trenažér zapojí všetky hlavné svalové skupiny tela, vrátane nôh, gluteálnych svalov, chrbta, ramien, brušných svalov a zápästí
  3. efektívny workout - Nemáte čas? Zvoľte multitask tréning. Veslovanie kombinuje kardio a silový tréning v jednom.
  4. páli kalórie - ak sa snažíte zbaviť nadváhy, veslovací trenažér je vaša tajná zbraň. Veslovanie spotrebuje nespočetné množstvo kalórií pozoruhodne rýchlo. Keďže sa na tomto vypätí podieľa celé telo, je potrebné viac "paliva" na aktiváciu viacerých častí tela koordinovaným spôsobom.
  5. Low Impact - Trpíte bolesťou kĺbov? Alebo možno sa zotavujete zo zranenia alebo chirurgického zákroku.  Pri použití správnej techniky, vaše kosti a kĺby zažijú len veľmi malý šok. To znamená, že sa môžete pohybovať a potiť s minimálnym namáhaním kĺbov.
  6. intuitívne použitie - veslovací trenažér reaguje na vaše príkazy a ponúka okamžitú rekalibráciu podľa potreby. Na rozdiel od bežeckého pásu, v ktorom si vopred nastavíte rýchlosť a sklon, intenzita veslárskeho trenažéra závisí od vašich akcií, vďaka čomu sú nastavenia intuitívne a okamžité.
  7. pohodlné - základné použitie veslovacieho trenažéra nevyžaduje elektrickú energiu, programovanie ani nastavenie. Len naskočte a začnite!

 

 imunita veslovaci trenazer cvicenie zdravie lifestyle toptrendy

 

Potencionálne nevýhody

  1. nepohodlné sedadlo - pri používaní veslárskeho trenažéra budete sedieť, keď sa posúvate hore a dole po koľajnici. V priebehu času to môže spôsobiť diskomfort alebo znecitlivenie. Skúste pridať extra vankúš, uterák, alebo si oblečte špeciálne navrhnuté veslovanie šortky
  2. frikcia v rukách - opakovaný pohyb madla by mohol spôsobiť iritáciu rúk. Môžu sa vyskytnúť pľuzgiere. Postupom času sa vaše pľuzgiere zmenia na necitlivé a nepríjemný pocit trenia sa minimalizuje. Schmatnite pár rukavíc a vyriešte tento problém.
  3. vyžaduje koordináciu - táto charakteristika je viac pozitívna, ako negatívna, ale ak trpíte slabosťou, nerovnováhou alebo zranením, dajte si prestávku od vašej veslárskej rutiny.
  4. môže byť hlučný - pri vysokých rýchlostiach môžu produkovať trochu hluku. Pre tichšiu alternatívu vyberte stroj, ktorý používa magnetický odpor.

 

 

Veslovací trenažér vs. Orbitrek  (eliptický trenažér)

Oba stroje ponúkajú celotelový low-impact workout, takže orbitreky majú mnoho výhod podobných veslárskym trenažérom. Hlavné rozdiely sa objavujú v držaní.U veslovacieho trenažéra zostávate v sediacej polohe. Pohyby pochádzajú priamo z reálneho scenára, ktorý je modelovaný podľa funkčnej aktivity manuálnej jazdy na člne po vode. Na rozdiel od toho, na eliptickom trenažéri budete vykračovať vzpriamene. Pohyby vykonávané na tomto stroji sú odlišné ako pohyby, ktoré zažijete v bežnom prostredí, ale prospešné.

Úspešné kardio cvičenie môžete dosiahnuť na oboch strojoch. Orbitrek je o niečo univerzálnejší ako veslovací stroj. Môžete si vybrať, či budete pracovať len na spodnej časti tela a ramená necháte stacionárne.Môžete tiež upraviť dĺžku a tvar kroku, zvýšiť sklon a obrátiť pedálovanie. Všetky tieto možnosti sa zameriavajú na mierne odlišné svaly.

 

 

 

imunita orbitrek lifestyle zdravie toptrendy

 

 

trenazery vyhody a nevyhody zdravie zivotny styl toptrendy

 

 

 

imunita bezecky pas lifestyle zdravie toptrendy

 

 

Veslovací trenažér vs. Bežecký pás

Beh je vysokonárazové cvičenie, ktoré môže byť stresujúce na kĺby. Zranenia kolien sú medzi bežcami bežné.Veslovanie na druhej strane, ponúka low-impact kardio alternatívu, a pri správnej technike používania sú zranenia nepravdepodobné.Tieto stroje demonštrujú dva veľmi odlišné spôsoby spaľovania kalórií.

 

 

 

imunita rotoped lifestyle zdravie toptrendy

 

 

Výhody veslovacieho trenažéra

  1. - mierne lacnejšie ako rotopédy
  2. - magnetické modely sú tichšie
  3. - ponúka celotelový workout

 

Nevýhody veslovacieho trenažéra

  1. - zaberkie viac priestoru ako rotopéd
  2. - menej známy ako bicyklovanie
  3. - nie je to správna voľba. ktorí sa zotavujú po úraze hornej časti tela

-

 

Konkrétne kardio výhody, ktoré získate, budú závisieť na tom, ako energicky používate každý stroj. Na bežeckom páse budete musieť bežať rýchlosťou aspoň 8 km/h pre počet spálených kalórií, ktoré budú porovnateľné s tými spálenými na veslárskom trenažéri.Avšak, akonáhle pridáte sklon do vášho bežeckého programu, vaše celkové spálené kalórie budú väčšie ako intenzívne veslovanie.   

 

 

Spaľovanie kalórií, úbytok hmotnosti - víťaz: bežecký pás

Najviac kalórií budete spaľovať na bežeckom páse v porovnaní s ostatnými posilňovacími strojmi.Vaše vnímanie úsilia na bežeckom páse je menšie ako vaše skutočné úsilie, čo vám uľahčí zapracovať ešte tvrdšie. Okrem toho, že získate množstvo čistej sily, je to aj jediný stroj, ktorý sa zameriava svalstvo chrbta a trupu.

 

 

Hodnotenie

Pri rozhodovaní o tom, ktorý stroj na cvičenie najlepšie vyhovuje vašim potrebám, budete musieť preosiať množstvo informácií.My sme ale všetko skompletizovali, takže sa môžete rýchlo a jednoducho rozhodnúť, ktorý stroj je ideálny pre vašu domácu posilňovňu.

 

 

 

Vyberte si svoj rotopéd

imunita.online/veslovaci-trenazer