david beckham malaria must die still kills zdravie toptrendy

 

Prihovára sa bežným smrteľníkom hlasom ľudí, ktorí prežili maláriu a tiež hlasmi lekárov, a vyzýva ľudí, aby pridali svoje hlasy do on-line petície  a aby sa konečne pozornosť sveta  upriamila na túto chorobu. Video bolo nahraté v 9 jazykoch, nielen v angličtine, prihovára sa prostredníctvom neho mužským aj ženským hlasom k ľuďom. Video netrvá síce ani jednu minútu, ale verí, že kampaň bude úspešná.

 

Charita za kampaň uviedla, že filmoví tvorcovia používali technológiu video „syntézy“, aby to vyzeralo, že športovec hovorí v ôsmich ďalších cudzích  jazykoch. Beckham sa prihovára napríklad vo francúzštine, arabčine, ale aj mandarínčine a dokonca svahilčine. Hovorí o tom, že Malária nie je len obyčajná choroba, je to najsmrteľnejšia choroba, aká kedy existovala. Každé deň na ňu zomrú dve deti. Preto vo videu zazneli práve tie úradné reči, v ktorých krajinách zúri táto nepríjemná choroba.  

 

david beckham malaria must die still kills zdravie toptrendy

 

Kampaň „Malaria Must Die, So Millions Can Live“ ( Malária musí zomrieť, aby milióny mohli žiť) vyzýva ľudí, aby prispeli svojím vlastným hlasom a pomohli tak ukončiť jeden z najstarších a najnebezpečnejších ochorení sveta. Malária je ťažká smrteľná choroba, ak sa nelieči včas. Beckham je zakladajúcim členom Malaria No More v Spojenom kráľovstve. Pri tejto kampani spolupracoval aj s lekármi, ktorí boli v styku s ťažko chorými ľuďmi, aby robil osvetu.

 

 

 

Beckham chcel symbolicky vytvoriť jeden hlas za všetkých v tejto kampani a chcel tiež zvýšiť povedomie o tejto chorobe, čo sa mu aj podarilo, podľa počtu pozretí a zdieľaní za jeden deň.