shutterstock 674330332

shutterstock 674330332Zdravý životný štýl, ktorý sa dnes tak veľmi cení, nie je len o výžive a pravidelnej fyzickej aktivite. To všetko je vám na nič, ak sa dobre nevyspíte. Spánkom si predsa dobíjame stratenú energiu a získavame silu na každú jednu viac či menej náročnú úlohu. Pokiaľ však nemáte kvalitnú posteľ, nič z toho nebude fungovať.

 

Ak sa teda chcete cítiť lepšie a mať na pracovné úlohy dostatok energie, musíte to zmeniť. Poďte sa preto spolu s nami pozrieť na dôvody, prečo sa oplatí investovať do nábytku, vďaka ktorému si užijete vo svojom živote viac pohody.

 

Vyhnete sa nepríjemným bolestiam hlavy

Poruchy spánku postihujú viac ako 45 % svetovej populácie a v posledných desaťročiach sa stali globálnym zdravotným problémom. Potvrdzujú to aj tvrdenia lekárov, ktorí hovoria, že pre normálne fungovanie tela je potrebné spať minimálne 8 hodín denne. V modernom rytme sa však týmto odporúčaním dokáže riadiť len málokto. Nedostatok odpočinku vám však môže život veľmi rýchlo skomplikovať, preto sa neoplatí v tomto smere nič podceňovať. A ak trpíte nepríjemnými bolesťami hlavy, platí to dvojnásobne.

Vzťah medzi spánkom a cefaleou je dobre známy. A práve veľmi častá migréna sa môže hlbokým a osviežujúcim spánkom rýchlo skončiť. Všetko, čo k tomu potrebujete, je dobrá manželská posteľ a v nej kvalitné matrace.

 

Budete mať menej problémov so srdcom

Vedci z univerzity v Berkeley sú si istí aj tým, že chronický deficit spánku môže byť spojený s Alzheimerovou chorobou. Pravidelný nedostatok spánku však vedie aj k rozvoju srdcovo-cievnych chorôb vrátane infarktu a mŕtvice. Obmedzenie spánku na päť hodín denne zvyšuje riziko vzniku arteriálnej hypertenzie, cukrovky a vedie k zníženiu imunity, čo znamená, že váš „obranný štít“ môže byť na tom horšie.

Ľudia s nedostatkom spánku majú navyše tendenciu vyberať si nezdravé jedlá a jesť veľa sladkostí, pretože nedostatok spánku v krvi zvyšuje hladinu endokanabinoidov - látok, ktoré ovplyvňujú pôžitok z jedla. Preto tí, ktorí zle spia, môžu mať tendenciu trpieť nadváhou.

Pokiaľ si ale vyberiete manželskú posteľ, ktorá bude spĺňať všetky dôležité parametre pohodlia a kvality, užijete si oddych bez zbytočných starostí a roboty. Vyskúšajte a pohodlnému spánku v tých najlepších posteliach od Okay.sk sa oddávajte. Prospeje to vašej kondičke aj psychike.

Zdroj obrázkov: Svet_Feo / Shutterstock.com