Britské architektonické štúdio Alter & Company dokázali prepojiť historickú budovu niekdajšej farmy a modernú prístavbu v Surrey. 400-ročná budova tak dostala novú, jedinečnú tvár.

1

Kamenná budova, ktorej dominuje biela fasáda a niekoľko komínov je tak dnes prepojená s geometrickými prvkami, oceľou a štedrou dávkou skla, ktoré vládnu v prístavbe. Účelom projektu bolo dokázať, že história, moderna a príroda sa dokážu efektne a esteticky prepojiť. Projekt sa nezaobišiel bez precíznej rekonštrukcie pôvodnej stavby, do ktorej bol následne vsunutý nový projekt. Vďaka hre so sklom, a proporciami sa architektonickému štúdiu podarilo vytvoriť harmóniu medzi starým a novým, ako aj exteriérom a interiérom.

2

3

4

Interiér rovnako prepája históriu a modernu, kde môžeme vidieť priznané murivo, obnažené stĺpy a trámy. Tie kontrastujú na dominantne bielom podklade, ktorý je popretkávaný oceľou, sklom, ale aj farebnými detailmi v podobe dlažby či nábytku. Návrat k prírode zase reprezentuje zastúpenie drevených prvkov v rôznych podobách od masívnych podláh až po lepenkové obklady.

5

6

7

Foto: archív architektonického štúdia