2

 

Londýnsky byt je dôkazom toho, že aj na maximálne stiesnenom priestore sa dá vyčarovať moderný a funkčný dizajn. Postaralo sa o to architektonické štúdio Ab Rogers Design, ktorý na 19 metroch štvorcových predviedli možnosti modernej architektúry.

1

2

6

Interiér sa riadi filozofiou micro-living, ktorá maximalizuje úžitkovú plochu a pritom neuberá zo štandardu a komfortu bývania. "Je načase pretvoriť ideu bývania, ktorá je založená na veľkých priestoroch," vyjadrilo sa architektonické štúdio. Aj napriek tomu, že tento byt zatiaľ slúži ako model, tento typ bývania bude podľa architektonického štúdia čoskoro rozšírený v svetových metropolách ako Tokio, New York či práve Londýn.

3

4

5

Aby bola zachovaná nevyhnutná úžitková polocha, architekti využili niekoľko "jednotiek", z ktorých vyskladali interiér. Prvá z nich má zabudované schodisko, ktoré vedie do spálne. Pod ňou je dostatok úložného priestoru, ktorý môže slúžiť ako šatník.

7

8

Druhá jednotka v sebe ukrýva štýlovú, bielu kúpeľňu, zatiaľ čo exteriér tejto bunky je venovaný kuchyni. Viac ako polovica celkovej plochy bytu bola zbavená fixných elementov, aby si budúci obyvatelia mohli priestor prispôsobiť podľa vlastných preferencií. Apartmán má tiež veľkometrážne okno, ktoré dokonale presvetľuje celý byt.

Foto: John Short

 

zdroj: www.stavebnictvoabyvanie.sk