LETO cviklove burgre3 mini

Grilovanie je jednou z najobľúbenejších voľnočasových aktivít, a toto leto je naozaj malá šanca, že sa pri ňom budete nudiť. Grilovacie technológie sú totiž čoraz sofistikovanejšie, jedlo môžete údiť, opekať, variť alebo piecť. Kto má však priestor pre všetky no to potrebné spotrebiče? Výrobcovia preto prichádzajú s multifunkčnými grilmi, ktoré spájajú všetko potrebné do jedného modelu. Okrem toho, prichádzajú aj s vysoko kvalitnými kompaktnými prístrojmi, vďaka ktorým si pôžitok z grilovačky môžu vychutnať aj obyvatelia miest.

1 weber

Plne vybavená kuchyňa z ušľachtilej ocele vo vašej záhrade? Nech sa páči! Weber GENESIS II LX S-340 GBS je okrem iného vybavená aróma koľajnicami Flavorizer Bars, zachytávajúcimi odkvapkávajúci tuk, ktorý by inak dymil a pálil sa, čím jedlu dodávajú neodolateľnú grilovaciu príchuť.

2 Tefal Aromati Q 3 v 1 043 6c31ab44c 1000x1000

Chýba vám pri elektrickom grilovaní vôňa dreva? V grile Tefal Aromati-Q 3v1 BG916834 pripravíte pokrmy v troch rôznych režimoch. Môžete v ňom grilovať, aromatizovať prírodným drevom (ako údenie), alebo piecť vďaka reflektoru priameho tepla.

Vyzerá to ako rozkošný kufrík, ale pozor! Stačí ho otvoriť a vnútri nájdete plnohodnotný gril na cesty od Gentlemen's Hardware. Je ľahký, všestranne použiteľný a štýlovo maskovaný. Predáva Bonami.

Cviklové burgery s quinoou

LETO cviklove burgre2

potrebujeme:

250 g quinoy

1 červenú cibuľu

1 šálku najemno nasekaných húb

1 šálku uvarenej farebnej fazule

1 šálku uvarenej a nastrúhanej cvikly 200 g najemno pomletých mandlí (neobsahujú lepok a dodajú burgerom zaujímavú chuť

1 ČL rímskej rasce

1/2 ČL čili

1/2 ČL údenej červenej papriky

morskú soľ

mleté čierne korenie

olivový olej na

dochutenie: majonézu, ľubovoľnú zeleninu, barbecue omáčka

postup: Quinoa je výborná bezlepková alternatíva ryže, cestovín či ovsených vločiek, plná proteínov .Pripravuje sa rovnako jednoducho ako ryža, ale v pomere1 : 1,5. Vodu privedieme do varu, prisypeme prepláchnutú quinou, môžeme pridať trochu soli a olivového oleja. Dusíme približne 20 minút, kým sa zrniečka nerozvinú a netrčia im chvostíky. Nerobíme si žarty, po uvarení sa na ňu pozrite pekne zblízka. Medzitým na oleji opražíme nasekanú červenú cibuľu, pridáme huby a krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

K vychladnutej quinoe pridáme cviklu, podusené huby, nasekanú fazuľu, mandľovú múku, soľ a všetky koreniny podľa chuti. Dôkladne premiešame a vytvoríme zmes naburgery, podobnú, ako na fašírky. V rukách formujeme malé placky, ktoré z oboch strán pražíme do zlatista na grilovacej panvici potretej olivovým olejom. Žemle krátko ohrejeme na suchej panvici, jednu stranu potrieme domácou majonézou alebo maslom. Na to položíme cviklovú fašírku, šalátový list, čerstvé paradajky a zakryjeme hornou časťou žemle, ktorú sme natreli barbecue omáčkou.

LETO cviklove burgre3

 

zdroj: TOP TRENDY V BÝVANÍ - špeciálne vydanie