interierovy dizajn ružová v interieroch

 

Maľovanie stien v dome či byte je  vďaka kvalitným farbám a technológiám dnes už pomerne jednoduchá záležitosť. Ráno začnete a večer už môžete stráviť v upratanom byte s novými farbami na stenách. Jedným z možných problémov je však voľba farieb. Ako zvládnuť maľovanie, farby stien a zladenie s nábytkom? Máme pre vás niekoľko užitočných tipov.

 

interier farby trendy

 

Nábytok vs. farba stien

Čo skôr? Nábytok alebo farby stien? Hoci otázka znie veľmi jednoducho, nedá sa na ňu tak jednoducho odpovedať. Farby na maľovanie stien je možné vyberať podľa farieb a štýlu nábytku a funguje to aj naopak. Vieme vám však odporučiť jeden z najjednoduchších overených spôsobov, ktorý je však len jedným z mnohých, no úspešne funguje.

Farbu na maľovanie stien zvoľte bez ohľadu na budúce vybavenie miestnosti. Farbu vyberajte tak, aby sa vám miestnosť páčila už len vďaka tejto farbe, takže aj keby bola miestnosť úplne prázdna. Potom si vyberte nábytok, ale zatiaľ len vo všeobecnej rovine, žiadne farby. Skúste tak neporušiť príjemný pocit, ktorý ste mali na začiatku. Menej nábytku je niekedy viac, preto izbu rozhodne neprepchajte nábytkom.

 

interier trendové farby zariadenie domácnosti kožená sedačka červená obývačka

 

 

Kúpa nábytku s pomôckou

Vezmite si kúsok kartónu či papiera a naneste naň farbu, ktorú chcete použiť na maľovanie stien. Takúto vzorku si vezmite so sebou na nákup nábytku. Prikladaním vzorky k poťahom a povrchovým úpravám zreteľne uvidíte, či sa vaša farba stien a farba nábytku hodia k sebe. Nemusíte teda vôbec ovládať teóriu farieb, stačí sa riadiť citom.

 

 

Aj tak sa však hodí dodržať niekoľko základných pravidiel. Ak máte steny výrazné či sýte, zvoľte k nim menej expresívnu farbu nábytku. Červené steny, kanárikovo zelený gauč a modré koberce budú spolu pripomínať skôr cirkus než útulný domov. Platí to aj opačne. Štandardné farby, ako je biela či svetlá krémová, znesú viac výraznú farebnosť nábytku.