50 odtienov temnoty penthouse dorianov šatník uvod

 

Kult päťdesiatich odtieňov šedej sa v tomto roku dočkal finálneho filmového spracovania a spolu s ním bol finálne upravený aj legendárny apartmán hlavnej postavy, rafinovaného biznismena, Christiana Greya. O tom, že ani filmové kulisy nemusia byť pri hľadaní inšpirácie na zahodenie, vás presvedčí prehliadka po Escale, fiktívnom penthouse v srdci amerického Seattlu. Tú si môžete vychutnať po kliknutí na ktorúkoľvek fotografiu v tomto článku.

 

Producenti sa rozhodli demonštrovať prehĺbenie vzťahu medzi Anastasiou Steelovou a Christianom Greyom prostredníctvom farieb v interiéroch. Hlavná dekoratérka, Cal Loucks a filmový dizajnér, Nelson Coates, sa postarali o to, aby o silnej chémii, ktorá vznikla medzi týmito dvomi hrdinami filmu, vypovedala každá súčasť dvojposchodového apartmánu. V porovnaní s interiérom v prvej časti trilógie, Päťdesiatich odtieňoch šedej, sa tak vytratila chladnosť priestoru a nahradilo ju teplo domova.  

 

 

päťdesiat odtieňov slobody temnoty sivej čiernej 50

 

 

 

Okrem kozubu v  obývacej časti, zapôsobila predovšetkým rozumná voľba poťahov a bohaté využitie dreva. Napriek využitiu prírodných materiálov však celý interiér pôsobí hypermoderne. Svoju zásluhu má na tom prirodzene všadeprítomná obrazovka, ukazujúca aktuálny stav akcií na burze. Tento dojem však producenti podporili veľkorysou investíciou do umenia. Prírodný masívny stôl s kresielkami Leslie v jedálenskej časti doplnili dizajnéri o umelecké diela súčasných umelcov, predovšetkým sochárov a maliarov. Značná časť filmovej zbierky pochádza od súkromných zberateľov a z galérií v Kanade a USA. Novinkou, ktorá pribudla, sú loggie. Orientované smerom na settleské pobrežie, ponúkajú veľkolepo upokujúci výhľad z kúpeľne aj spálne. Tvorivý tím umiestnil do prevažnej časti modely z talianskych nábytkárskych spoločností, ktoré, našťastie majú zastúpenie aj u nás.

 

 

50 odtienov 3

 

 

 

Pozoruhodne detailné spracovanie interiéru prezrádzajú také maličkosti ako je výber najmenších objektov dennej potreby. Napríklad v kúpeľni, nachádzajúcej sa medzi posilňovňou a spálňou na prízemí. Do pozornosti dávame najmä podnos s hygienickými potrebami, poukladanými podľa veľkosti. Pri vstupe do kúpeľne upútajú dve impresionistické figúry v uhlíku na štýl Edgara Degasa.